Elite Varainhoito Oyj hankkii omistusosuuden yrityslainoja välittävästä Nousu Capital Oy:stä

22.Huhtikuu 2016 11:00:00 CET

Elite Varainhoito Oyj Yhtiötiedote 22.4.2016 klo 12.00

Elite Varainhoito Oyj hankkii omistusosuuden yrityslainoja välittävästä Nousu Capital Oy:stä 

22.4.2016 allekirjoitetun sopimuksen mukaisesti Elite Varainhoito Oyj ("Elite Varainhoito", "Yhtiö" tai "Elite") hankkii 30 prosentin osuuden Nousu Capital Oy:stä ("Nousu Capital"). Lisäksi Elite Varainhoito saa osto-option, jolla se voi nostaa omistuksensa 51 prosenttiin.

Nousu Capital Oy yrityslainojen välittäjä, jonka verkossa toimiva markkinapaikka avataan lähiaikoina. Markkinapaikalla suomalaiset, terveet, vakiintuneet yritykset voivat hakea yksityistä rahoitusta kasvulleen.

Elite Varainhoidon ja Nousu Capitalin Oy:n yhteistyön tavoitteena on luoda Suomeen toimiva yrityslainamarkkina, jonka kautta suomalaiset pienet ja keskisuuret yritykset voivat saada kasvun mahdollistavaa yksityistä rahoitusta. Samalla sijoittajille tarjotaan uusi, vuotuista korkotuottoa tarjoava sijoitusluokka. 

Sijoitus Nousu Capitaliin on osa Eliten tuotestrategiaa, jonka mukaisesti yhtiö tulee tarjoamaan sijoittaja-asiakkaille laajasti vaihtoehtoisia pääomasijoituksia.

Yritysrahoituksen välittäminen suoraan sijoittajilta yrityksille verkossa toimivan markkinapaikan avulla on uusi ja globaalisti voimakkaassa kasvussa oleva yritysrahoituksen muoto. Pankkirahoitusta täydentävää yksityistä rahoitusta tarvitaankin yhä enemmän, sillä kiristyvän sääntelyn takia pankkien mahdollisuudet rahoittaa pk-yrityksiä ovat heikentyneet. Yksityisellä rahoituksella on myös kotimaisen kasvun ja työllistämisen näkökulmasta entistä enemmän yhteiskunnallista merkitystä. Valtiovaltakin on tunnistanut tämän tarpeen ja uuden joukkorahoituslain on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2016 heinäkuussa. Nousu Capitalin verkossa toimivassa markkinapaikassa sijoittajat voivat osallistua tarkoin valittujen suomalaisten pk-yritysten rahoittamiseen.

Nousu Capitalin perustajat, Esa Närhi, Tage Johansson ja Seppo Kankaanpää, ovat yrityspankki- ja rahoitusalan ammattilaisia, joilla on yhteensä kymmeniä vuosia ammattitaitoa, osaamista ja kokemusta sekä rahoitus- ja pankkimaailmasta että kasvavien yritysten rahoittamisesta ja johtamisesta. "Nousu Capitalin kasvu vauhdittuu yhteistyössä Eliten Varainhoidon kaltaisen johtavan sijoituspalveluyhtiön kanssa ja mahdollistaa toimivan yrityslainamarkkinan luomisen Suomeen", sanoo Nousu Capitalin toimitusjohtaja Seppo Kankaanpää.                     

"Meille on tärkeää tarjota asiakkaillemme uusia, ammattimaisesti analysoituja korkotuotteita. Samalla pääsemme Nousu Capitalin kautta mukaan uuteen, nopeasti kasvavaan finanssiteknologia-toimialaan", kommentoi Eliten Varainhoidon toimitusjohtaja Daniel Pasternack.

Yrityskaupalla ei arvioida olevan merkittävää vaikutusta Elite Varainhoidon vuoden 2016 taloudelliseen tulokseen. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.


Lisätietoja:

Elite Varainhoito Oyj
Daniel Pasternack
toimitusjohtaja
+358 50 569 3416
daniel.pasternack@elitevarainhoito.fi

Hyväksytty Neuvonantaja Merasco Oy
Puhelin: 09 6129 670


******************************

Elite Varainhoito on kannattava ja kasvava sijoituspalveluyhtiö, joka tarjoaa laadukasta ja monipuolista varainhoitoa kuluttaja-asiakkaille sekä korkeatasoisia palveluita ammattisijoittajille. Elite on listattu NASDAQ Helsinki Oy:n (Helsingin pörssi) ylläpitämälle First North Finland -markkinapaikalle. Eliten asiakaskunta koostuu yksityishenkilöistä ja yhteisöistä, joita yritys palvelee valtakunnallisesti 13 eri paikkakunnalla. Ensimmäinen nykyiseen Elite-konserniin kuuluva yhtiö on perustettu vuonna 2000 ja Elite-konsernin palveluksessa on noin 75 sijoitusalan ammattilaista ja konsernin palveluita tarjoaa yli 30 sidonnaisasiamiestä. Yritys hoitaa asiakkaidensa puolesta yhteensä noin 1,7 miljardin euron varallisuutta. Tutustu Eliten palveluihin osoitteessa: www.elitevarainhoito.fi.

Nousu Capital Oy on pk-yritysten lainojen välittäjä, joka tunnistaa suomalaiset, terveet, vakiintuneet, kasvavat pk-yritykset ja etsii niille suomalaiset rahoittajat online markkinapaikallaan, joka avautuu lähiaikoina. Tutustu Nousu Capitalin palveluihin osoitteessa: http://www.nousucapital.fi/