Kutsu varsinaiseen yhtiökokoukseen

28.Helmikuu 2017 12:00:00 CET
Elite Varainhoito Oyj, Yhtiötiedote 28.2.2017 klo 13.00
 
Kutsu varsinaiseen yhtiökokoukseen
 
Elite Varainhoito Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään tiistaina 4.4.2017 klo 10.30 alkaen Rake-salissa, osoitteessa Erottajankatu 4 C, Helsinki. Yhtiökokoukseen ilmoittautuneiden vastaanottaminen aloitetaan klo 9.30.
 
YHTIÖKOKOUKSESSA KÄSITELTÄVÄT ASIAT
 
1. Kokouksen avaaminen
 
2. Kokouksen järjestäytyminen
 
3. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskun valvojien valitseminen
 
4. Kokouksen laillisuuden toteaminen
 
5. Läsnäolevien toteaminen ja ääniluettelon vahvistaminen
 
6. Vuoden 2016 tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen
 
Toimitusjohtajan katsaus
 
7. Tilinpäätöksen vahvistaminen
 
8. Taseen osoittaman voiton käyttäminen sekä osingonmaksusta ja pääomanpalautuksesta päättäminen
 
Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että 31.12.2016 päättyneeltä tilikaudelta vahvistettavan taseen perusteella jaetaan osinkoa 0,03735 euroa osakkeelta ja osakkeenomistajille palautetaan sijoitetun vapaan pääoman rahastosta 0,03735 euroa osaketta kohden. Ehdotettu osingonjako on yhteensä 374 932,04 euroa ja ehdotettu pääoman palautus on yhteensä 374 932,04 euroa kokouskutsun päivämäärän mukaisella osakemäärällä laskettuna.
 
Osinko ja pääomanpalautus maksetaan osakkeenomistajalle, joka osingonmaksun täsmäytyspäivänä 6.4.2017 on merkittynä Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Hallitus ehdottaa, että osinko ja pääomanpalautus maksetaan 28.4.2017.
 
9. Vastuuvapaudesta päättäminen hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle
 
10. Hallituksen jäsenten palkkioista päättäminen
 
Elite Varainhoito Oyj:n osakkeenomistajat, jotka edustavat yli 50 % yhtiön osakkeiden äänimäärästä, ehdottavat yhtiökokoukselle, että hallituksen jäsenille maksetaan palkkioita seuraavasti: 
 
Hallituksen jäsenelle, joka ei työskentele Elite Varainhoito -konsernin palveluksessa, maksetaan hallituksen kokouksiin osallistumisesta kokouspalkkiota 500 euroa hallituksen kokoukselta. 
 
Hallituksen jäsenelle ja puheenjohtajalle, joka työskentelee Elite Varainhoito -konsernin palveluksessa, ei makseta palkkiota.
 
11. Hallituksen jäsenten lukumäärästä päättäminen
 
Elite Varainhoito Oyj:n osakkeenomistajat, jotka edustavat yli 50 % yhtiön osakkeiden äänimäärästä, ehdottavat yhtiökokoukselle, että hallitukseen valitaan viisi (5) jäsentä.
 
12. Hallituksen jäsenten valitseminen
 
Elite Varainhoito Oyj:n osakkeenomistajat, jotka edustavat yli 50 % yhtiön osakkeiden äänimäärästä, ehdottavat yhtiökokoukselle, että kaikki hallituksen nykyiset jäsenet, Kari Juurakko, Daniel Pasternack, Janne Nieminen, Rami Niemi ja Juha Tynkkynen, valitaan uudelleen hallitukseen.
 
Edellä mainitut ehdokkaat ovat antaneet suostumuksensa tehtävään. Ehdokkaiden henkilötiedot ovat nähtävissä yhtiön verkkosivuilla www.elitevarainhoito.fi/hallinto/hallitus.
 
Ehdotetuista jäsenistä Juha Tynkkysen on arvioitu olevan Arvopaperimarkkinayhdistyksen hallinnointikoodin 2015 mukaisesti riippumaton yhtiöstä ja yhtiön merkittävistä osakkeenomistajista.
 
13. Tilintarkastajan palkkiosta päättäminen
 
Hallitus ehdottaa, että tilintarkastajan palkkio ja korvaus matkakustannuksista maksetaan yhtiön hyväksymän laskun mukaan.
 
14. Tilintarkastajan valitseminen
 
Hallitus ehdottaa, että yhtiön tilintarkastajaksi valitaan KPMG Oy seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättymiseen saakka ja että valittu tilintarkastusyhteisö nimeää päävastuunalaisen tilintarkastajan.
 
15. Hallituksen valtuuttaminen päättämään osakeannista sekä osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta
 
Hallitus ehdottaa, että hallitus valtuutetaan päättämään uusien osakkeiden antamisesta osakeannilla tai antamalla osakeyhtiölain 10 luvun 1 §:n mukaisia osakkeisiin oikeuttavia erityisiä oikeuksia taikka yhtiön hallussa olevien omien osakkeiden luovuttamisesta seuraavin ehdoin:
 
Hallitus voi antaa uusia osakkeita ja luovuttaa yhtiön hallussa olevia omia A-osakkeita yhteensä enintään 5 000 000 kappaletta (vastaa 49,81 % yhtiön nykyisestä osakemäärästä ja 70,85 % yhtiön nykyisten osakkeiden äänimäärästä) ja uusia B-osakkeita yhteensä enintään 5 000 000 kappaletta (vastaa 49,81 % yhtiön nykyisestä osakemäärästä ja 3,54 % yhtiön nykyisten osakkeiden äänimäärästä). 
 
Uudet osakkeet voidaan antaa ja yhtiöllä olevat omat osakkeet luovuttaa yhtiön osakkeenomistajille siinä suhteessa kuin he ennestään omistavat yhtiön osakkeita tai osakkeenomistajan etuoikeudesta poiketen suunnatulla osakeannilla, jos siihen on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy, kuten esimerkiksi osakkeiden käyttäminen vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa tai muissa yhtiön liiketoimintaan kuuluvissa järjestelyissä tai investointien rahoittamiseksi tai osana yhtiön kannustejärjestelmää.
 
Hallitus voi päättää myös maksuttomasta osakeannista yhtiölle itselleen.
 
Uudet osakkeet voidaan antaa ja yhtiön hallussa olevat omat osakkeet luovuttaa joko maksua vastaan tai maksutta. Suunnattu osakeanti voi olla maksuton vain, jos siihen on yhtiön kannalta ja sen kaikkien osakkeenomistajien etu huomioon ottaen erityisen painava taloudellinen syy.
 
Hallitus päättää kaikista muista osakeanteihin ja osakkeiden luovutuksiin liittyvistä seikoista.
 
Valtuutuksen ehdotetaan olevan voimassa viisi (5) vuotta yhtiökokouksen päätöksestä lukien.
 
Valtuutus kumoaa 23.3.2016 päätetyn antivaltuutuksen.
 
16. Hallituksen valtuuttaminen päättämään omien osakkeiden hankkimisesta
 
Hallitus ehdottaa, että yhtiökokous päättäisi valtuuttaa hallituksen päättämään enintään 690 000 yhtiön oman A-osakkeen (vastaa 6,87 % yhtiön nykyisestä osakemäärästä ja 9,78 % yhtiön nykyisten osakkeiden äänimäärästä) ja enintään 310 000 yhtiön oman B-osakkeen (vastaa 3,09 % yhtiön nykyisestä osakemäärästä ja 0,22 % yhtiön nykyisten osakkeiden äänimäärästä) hankkimisesta tai pantiksi ottamisesta.
 
B-osakkeet hankitaan muutoin kuin osakkeenomistajien omistamien osakkeiden suhteessa yhtiön jakokelpoisella vapaalla omalla pääomalla B-osakkeiden hankintahetken markkinahintaan Nasdaq First North Finland -markkinapaikalla järjestetyssä julkisessa kaupankäynnissä, ja B-osakkeiden hankkiminen ja maksaminen tapahtuu Nasdaq First North Finland -markkinapaikan sääntöjen mukaisesti.
 
A-osakkeet hankitaan muutoin kuin osakkeenomistajien omistamien osakkeiden suhteessa yhtiön jakokelpoisella vapaalla omalla pääomalla. A-osakkeiden hankintahintana käytetään hankintapäivää edeltäneiden 30 päivän B-osakkeiden kaupankäyntipainotettua keskihintaa lisättynä tai vähennettynä enintään kymmenellä (10) prosentilla. A-osakkeiden hankkiminen ja maksaminen tapahtuvat hallituksen päättämällä tavalla.
 
Osakkeiden hankintaan tulee olla yhtiön kannalta painava taloudellinen syy, kuten esimerkiksi osakkeiden tai erityisten oikeuksien käyttäminen yhtiön pääomarakenteen kehittämiseksi, vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa tai muissa yhtiön liiketoimintaan kuuluvissa järjestelyissä tai investointien rahoittamiseksi tai osana yhtiön kannustejärjestelmää.
 
Omien osakkeiden hankinta ja pantiksi ottaminen alentaa yhtiön jakokelpoisen vapaan oman pääoman määrää. 
 
Hallitus päättää muista omien osakkeiden hankkimiseen liittyvistä seikoista.
 
Valtuutus on voimassa 4.10.2018 saakka.
 
17. Kokouksen päättäminen
 
YHTIÖKOKOUSASIAKIRJAT
 
Edellä mainitut yhtiökokouksen asialistalla olevat päätösehdotukset, tämä kokouskutsu sekä Elite Varainhoito Oyj:n tilinpäätös, toimintakertomus ja tilintarkastuskertomus sekä muut osakeyhtiölain edellyttämät asiakirjat ovat osakkeenomistajien nähtävinä viimeistään 1.3.2017 alkaen Elite Varainhoito Oyj:n internetsivuilla osoitteessa www.elitevarainhoito.fi sekä yhtiön pääkonttorissa osoitteessa Eteläesplanadi 22 A, 00130 Helsinki. Yhtiökokoukselle tehdyt päätösehdotukset ja tilinpäätösasiakirjat ovat nähtävillä myös yhtiökokouksessa.
 
Yhtiökokouksen pöytäkirja on nähtävillä edellä mainituilla internetsivuilla viimeistään 12.4.2017.
 
OHJEITA KOKOUKSEEN OSALLISTUJILLE
 
1. Osallistumisoikeus ja ilmoittautuminen
 
Oikeus osallistua yhtiökokoukseen on osakkeenomistajalla, joka on yhtiökokouksen täsmäytyspäivänä 23.3.2017 merkittynä Euroclear Finland Oy:n ylläpitämään yhtiön osakasluetteloon. Osakkeenomistaja, jonka osakkeet on merkitty hänen henkilökohtaiselle suomalaiselle arvo-osuustililleen, on merkitty yhtiön osakasluetteloon.
 
Osakkeenomistajan, joka haluaa osallistua yhtiökokoukseen, tulee ilmoittautua yhtiölle viimeistään 28.3.2017 kello 10.00, johon mennessä ilmoittautumisen on oltava perillä yhtiössä. Yhtiökokoukseen voi ilmoittautua:
Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa osakkeenomistajan nimi, osoite, henkilötunnus/y-tunnus, puhelinnumero sekä mahdollisen avustajan tai asiamiehen nimi ja asiamiehen henkilötunnus. Henkilötietoja käytetään vain yhtiökokouksen ja siihen liittyvien tarpeellisten rekisteröintien käsittelyn yhteydessä. Osakkeenomistajan tai hänen asiamiehensä tulee tarvittaessa pystyä osoittamaan henkilöllisyytensä kokouspaikalla. 

2. Asiamiehen käyttäminen ja valtakirjat
 
Osakkeenomistaja saa osallistua yhtiökokoukseen ja käyttää siellä oikeuksiaan asiamiehen välityksellä. Osakkeenomistajan asiamiehen on esitettävä päivätty valtakirja, tai hänen on muuten luotettavalla tavalla osoitettava olevansa oikeutettu edustamaan osakkeenomistajaa.
 
Mikäli osakkeenomistaja osallistuu yhtiökokoukseen usean asiamiehen välityksellä, jotka edustavat osakkeenomistajaa eri arvopaperitileillä olevilla osakkeilla, on ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettava osakkeet, joiden perusteella kukin asiamies edustaa osakkeenomistajaa.
 
Mahdolliset valtakirjat pyydetään toimittamaan ennen ilmoittautumisajan päättymistä alkuperäisinä osoitteeseen Elite Varainhoito Oyj, Yhtiökokous, Eteläesplanadi 22 A, 00130 Helsinki.
 
3. Hallintarekisteröidyn osakkeen omistaja
 
Hallintarekisteröityjen osakkeiden omistajalla on oikeus osallistua yhtiökokoukseen niiden osakkeiden nojalla, joiden perusteella hänellä olisi oikeus olla merkittynä Euroclear Finland Oy:n pitämään osakasluetteloon yhtiökokouksen täsmäytyspäivänä 23.3.2017. Osallistuminen edellyttää lisäksi, että osakkeenomistaja on näiden osakkeiden nojalla tilapäisesti merkitty Euroclear Finland Oy:n pitämään osakasluetteloon viimeistään 30.3.2017 kello 10.00 mennessä. 
 
Hallintarekisteriin merkittyjen osakkeiden osalta tämä katsotaan ilmoittautumiseksi yhtiökokoukseen.
 
Hallintarekisteröidyn osakkeen omistajaa kehotetaan pyytämään hyvissä ajoin omaisuudenhoitajaltaan tarvittavat ohjeet tullakseen merkityksi tilapäisesti osakasluetteloon sekä koskien valtakirjojen antamista ja ilmoittautumista yhtiökokoukseen. Omaisuudenhoitajan tilinhoitajayhteisön tulee ilmoittaa hallintarekisteröidyn osakkeen omistaja, joka haluaa osallistua yhtiökokoukseen, merkittäväksi tilapäisesti yhtiön osakasluetteloon viimeistään edellä mainittuun ajankohtaan mennessä.
 
4. Muut ohjeet ja tiedot
 
Yhtiökokouksessa läsnä olevalla osakkeenomistajalla on yhtiökokouksessa osakeyhtiölain 5 luvun 25 §:n mukainen kyselyoikeus kokouksessa käsiteltävistä asioista.
 
Elite Varainhoito Oyj:llä on kokouskutsun päivänä 28.2.2017 yhteensä 6 900 701 A-sarjan osaketta, joista jokainen tuottaa yhtiökokouksessa kaksikymmentä (20) ääntä, ja 3 137 640 B-sarjan osaketta, joista jokainen tuottaa yhtiökokouksessa yhden (1) äänen.
 
Helsingissä 28.2.2017
 
 
ELITE VARAINHOITO OYJ
Hallitus
 
Lisätietoja:
Elite Varainhoito Oyj
 
Daniel Pasternack, toimitusjohtaja
+358 50 569 3416
daniel.pasternack@elitevarainhoito.fi
 
Kari Juurakko, hallituksen puheenjohtaja
+358 50 582 7411
kari.juurakko@elitevarainhoito.fi
 
Hyväksytty Neuvonantaja Merasco Oy
Puhelin: +358 9 6129 670
 
 
Elite Varainhoito Oyj on kannattava ja kasvava sijoituspalveluyhtiö, joka tarjoaa monipuolisia ja korkeatasoisia varainhoitopalveluita sekä kuluttaja-asiakkaille että ammattisijoittajille. Elite Varainhoito Oyj on listattu NASDAQ Helsinki Oy:n (Helsingin pörssi) ylläpitämälle First North Finland -markkinapaikalle. Elite Varainhoito Oyj on Elite-konsernin (Elite) emoyhtiö. Eliten asiakaskunta koostuu yksityishenkilöistä ja yhteisöistä, joita yritys palvelee valtakunnallisesti 13 eri paikkakunnalla. Ensimmäinen nykyiseen Elite-konserniin kuuluva yhtiö on perustettu vuonna 2000. Eliten palveluksessa on noin 80 sijoitusalan ammattilaista ja konsernin palveluita tarjoaa yli 30 sidonnaisasiamiestä. Yritys hoitaa asiakkaidensa puolesta yhteensä noin 1,7 miljardin euron varallisuutta. Tutustu Eliten palveluihin osoitteessa: www.elitevarainhoito.fi.
 
 
JAKELU:
NASDAQ Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.elitevarainhoito.fi