Elite Varainhoito Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen päätökset 4.4.2017

04.Huhtikuu 2017 11:30:58 CET
Elite Varainhoito Oyj, Yhtiötiedote 4.4.2017 klo 12.30
 
Elite Varainhoito Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen päätökset 4.4.2017
 
Elite Varainhoito Oyj:n 4.4.2017 pidetty varsinainen yhtiökokous
Elite Varainhoito Oyj:n 4.4.2017 Helsingissä pidetyssä varsinaisessa yhtiökokouksessa käsiteltiin seuraavat asiat:
 
Tilinpäätöksen vahvistaminen tilikaudelta 1.1. - 31.12.2016
 
Vahvistettiin tilinpäätös ja siihen sisältyvä konsernitilinpäätös tilikaudelta 2016.
 
Taseen osoittaman voiton käyttäminen ja osingonmaksusta päättäminen
 
Taseen osoittaman voiton ja voitonjaon osalta päätettiin hallituksen ehdotuksen mukaisesti jakaa osinkoa 0,03735 euroa osakkeelta ja palauttaa osakkeenomistajille sijoitetun vapaan pääoman rahastosta 0,03735 euroa osaketta kohden.
 
Osingonjaon ja pääomanpalautuksen täsmäytyspäivä on 6.4.2017 ja maksupäivä 28.4.2017.
 
Vastuuvapaudesta päättäminen
 
Hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle myönnettiin vastuuvapaus tilikaudelta 1.1. - 31.12.2016.
 
Hallituksen jäsenten palkkioista päättäminen
 
Hallituksen jäsenelle, joka ei työskentele Elite Varainhoito -konsernin palveluksessa, maksetaan hallituksen kokouksiin osallistumisesta kokouspalkkiota 500 euroa hallituksen kokoukselta. 
 
Hallituksen jäsenelle ja puheenjohtajalle, joka työskentelee Elite Varainhoito -konsernin palveluksessa, ei makseta palkkiota.
 
Hallituksen kokoonpano
 
Hallituksen jäsenten lukumääräksi vahvistettiin viisi.
 
Hallituksen jäseniksi valittiin seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen loppuun päättyvälle toimikaudelle hallituksen nykyiset jäsenet Kari Juurakko, Daniel Pasternack, Janne Nieminen, Rami Niemi ja Juha Tynkkynen.
 
Tilintarkastajan valinta ja palkkio
 
Yhtiön tilintarkastajaksi valittiin KPMG Oy, joka on ilmoittanut nimeävänsä päävastuulliseksi tilintarkastajaksi KHT Juha-Pekka Mylénin.
 
Tilintarkastajalle maksetaan palkkio yhtiön hyväksymän laskun mukaan.
 
Hallituksen valtuuttaminen päättämään osakeannista 
 
Hallitus valtuutettiin päättämään osakeannista sekä osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta seuraavasti:
 
Hallitus voi päättää uusien osakkeiden antamisesta osakeannilla tai antamalla osakeyhtiölain 10 luvun 1 §:n mukaisia osakkeisiin oikeuttavia erityisiä oikeuksia taikka yhtiön hallussa olevien omien osakkeiden luovuttamisesta seuraavin ehdoin:
 
Hallitus voi antaa uusia osakkeita ja luovuttaa yhtiön hallussa olevia omia A-osakkeita yhteensä enintään 5 000 000 kappaletta (vastaa 49,81 % yhtiön nykyisestä osakemäärästä ja 70,85 % yhtiön nykyisten osakkeiden äänimäärästä) ja uusia B-osakkeita yhteensä enintään 5 000 000 kappaletta (vastaa 49,81 % yhtiön nykyisestä osakemäärästä ja 3,54 % yhtiön nykyisten osakkeiden äänimäärästä). 
 
Uudet osakkeet voidaan antaa ja yhtiöllä olevat omat osakkeet luovuttaa yhtiön osakkeenomistajille siinä suhteessa kuin he ennestään omistavat yhtiön osakkeita tai osakkeenomistajan etuoikeudesta poiketen suunnatulla osakeannilla, jos siihen on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy, kuten esimerkiksi osakkeiden käyttäminen vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa tai muissa yhtiön liiketoimintaan kuuluvissa järjestelyissä tai investointien rahoittamiseksi tai osana yhtiön kannustejärjestelmää.
 
Hallitus voi päättää myös maksuttomasta osakeannista yhtiölle itselleen.
 
Uudet osakkeet voidaan antaa ja yhtiön hallussa olevat omat osakkeet luovuttaa joko maksua vastaan tai maksutta. Suunnattu osakeanti voi olla maksuton vain, jos siihen on yhtiön kannalta ja sen kaikkien osakkeenomistajien etu huomioon ottaen erityisen painava taloudellinen syy.
 
Hallitus päättää kaikista muista osakeanteihin ja osakkeiden luovutuksiin liittyvistä seikoista.
 
Valtuutus on voimassa viisi (5) vuotta yhtiökokouksen päätöksestä lukien.
 
Valtuutus kumoaa 23.3.2016 päätetyn antivaltuutuksen.
 
Lisäksi valtuutettiin yhtiön hallitus tekemään päätökseen viranomaisten mahdollisesti vaatimia teknisluonteisia muutoksia.
 
Hallituksen valtuuttaminen päättämään omien osakkeiden hankkimisesta
 
Hallitus valtuutettiin päättämään omien osakkeiden hankkimisesta seuraavasti:
 
Hallitus voi päättää enintään 690 000 yhtiön oman A-osakkeen (vastaa 6,87 % yhtiön nykyisestä osakemäärästä ja 9,78 % yhtiön nykyisten osakkeiden äänimäärästä) ja enintään 310 000 yhtiön oman B-osakkeen (vastaa 3,09 % yhtiön nykyisestä osakemäärästä ja 0,22 % yhtiön nykyisten osakkeiden äänimäärästä) hankkimisesta tai pantiksi ottamisesta.
 
B-osakkeet hankitaan muutoin kuin osakkeenomistajien omistamien osakkeiden suhteessa yhtiön jakokelpoisella vapaalla omalla pääomalla B-osakkeiden hankintahetken markkinahintaan Nasdaq First North Finland -markkinapaikalla järjestetyssä julkisessa kaupankäynnissä, ja B-osakkeiden hankkiminen ja maksaminen tapahtuu Nasdaq First North Finland -markkinapaikan sääntöjen mukaisesti.
 
A-osakkeet hankitaan muutoin kuin osakkeenomistajien omistamien osakkeiden suhteessa yhtiön jakokelpoisella vapaalla omalla pääomalla. A-osakkeiden hankintahintana käytetään hankintapäivää edeltäneiden 30 päivän B-osakkeiden kaupankäyntipainotettua keskihintaa lisättynä tai vähennettynä enintään kymmenellä (10) prosentilla. A-osakkeiden hankkiminen ja maksaminen tapahtuvat hallituksen päättämällä tavalla.
 
Osakkeiden hankintaan tulee olla yhtiön kannalta painava taloudellinen syy, kuten esimerkiksi osakkeiden tai erityisten oikeuksien käyttäminen yhtiön pääomarakenteen kehittämiseksi, vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa tai muissa yhtiön liiketoimintaan kuuluvissa järjestelyissä tai investointien rahoittamiseksi tai osana yhtiön kannustejärjestelmää.
 
Omien osakkeiden hankinta ja pantiksi ottaminen alentaa yhtiön jakokelpoisen vapaan oman pääoman määrää. 
 
Hallitus päättää muista omien osakkeiden hankkimiseen liittyvistä seikoista.
 
Valtuutus on voimassa 4.10.2018 saakka. 
 
Lisäksi valtuutettiin yhtiön hallitus tekemään päätökseen viranomaisten mahdollisesti vaatimia teknisluonteisia muutoksia.
 
Pöytäkirja yhtiökokouksen päätöksistä julkaistaan vain suomenkielisenä, ja se tulee saataville Elite Varainhoito Oyj:n verkkosivuille www.elitevarainhoito.fi 18.4.2017 mennessä.
 
 
ELITE VARAINHOITO OYJ
Hallitus
 
Lisätietoja:
Elite Varainhoito Oyj
 
Daniel Pasternack, toimitusjohtaja
+358 50 569 3416
daniel.pasternack@elitevarainhoito.fi
 
Kari Juurakko, hallituksen puheenjohtaja
+358 50 582 7411
kari.juurakko@elitevarainhoito.fi
 
Hyväksytty Neuvonantaja Merasco Oy
Puhelin: +358 9 6129 670
 
 
Elite Varainhoito Oyj on kannattava ja kasvava sijoituspalveluyhtiö, joka tarjoaa monipuolisia ja korkeatasoisia varainhoitopalveluita sekä kuluttaja-asiakkaille että ammattisijoittajille. Elite Varainhoito Oyj on listattu NASDAQ Helsinki Oy:n (Helsingin pörssi) ylläpitämälle First North Finland -markkinapaikalle. Elite Varainhoito Oyj on Elite-konsernin (Elite) emoyhtiö. Eliten asiakaskunta koostuu yksityishenkilöistä ja yhteisöistä, joita yritys palvelee valtakunnallisesti 13 eri paikkakunnalla. Ensimmäinen nykyiseen Elite-konserniin kuuluva yhtiö on perustettu vuonna 2000. Eliten palveluksessa on noin 80 sijoitusalan ammattilaista ja konsernin palveluita tarjoaa yli 30 sidonnaisasiamiestä. Yritys hoitaa asiakkaidensa puolesta yhteensä noin 1,7 miljardin euron varallisuutta. Tutustu Eliten palveluihin osoitteessa: www.elitevarainhoito.fi.
 
 
JAKELU:
NASDAQ Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.elitevarainhoito.fi