EAB Group Oyj:n osakeanti ja -myynti

29.Lokakuu 2018 13:45:00 CET

EAB Group Oyj, Yhtiötiedote 29.10.2018 klo 14.45

EAB Group Oyj:n osakeanti ja -myynti

TÄTÄ TIEDOTETTA EI SAA JULKAISTA TAI LEVITTÄÄ SUORAAN TAI VÄLILLISESTI YHDYSVALLOISSA, AUSTRALIASSA, KANADASSA, HONG KONGISSA, ETELÄ-AFRIKASSA, SINGAPORESSA, UUDESSA-SEELANNISSA TAI JAPANISSA.

EAB Group Oyj ("Yhtiö") laskee liikkeeseen 800 000 Yhtiön uutta B-sarjan osaketta ("Antiosakkeet") Carnegie Investment Bank AB:n hankkimille institutionaalisille sijoittajille osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta poiketen. Osakeanti toteutetaan Yhtiön varsinaisen yhtiökokouksen 4.4.2018 hallitukselle antaman valtuutuksen perusteella. Antiosakkeiden merkintähinta on 3,5 euroa Antiosakkeelta ja näin ollen Yhtiön Osakeannilla keräämät varat ennen palkkioita ja kuluja ovat 2,8 miljoonaa euroa. Antiosakkeiden merkintähinta kirjataan kokonaisuudessaan Yhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon. Samassa yhteydessä Yhtiön osakkeenomistajat Kari Juurakko, Janne Nieminen, Hannu Kiikka, Jouni Kaaria ja Rami Niemi ("Myyjät") myyvät yhteensä 1 616 200 Yhtiön B-sarjan osaketta. Yhtiön uusiksi omistajiksi tulevat tässä yhteydessä muun muassa Umo Invest Oy ja Gösta Serlachiuksen Taidesäätiö.

Osakeannin tavoitteena on varmistaa, että Yhtiö pystyy tekemään edelleen uusia yrityshankintoja sekä toteuttamaan kasvustrategiaansa ja samalla ylläpitämään taseen optimaalisen rakenteen. Merkintäetuoikeudesta poikkeamiseen on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy, koska tarjoamalla osakkeita valikoidulle joukolle institutionaalisia sijoittajia on mahdollista saada nopeutetussa aikataulussa merkittävä määrä yrityskauppojen ja kasvustrategian toteuttamiseen tarvittavaa lisärahoitusta oman pääoman ehtoisena rahoituksena ehdoilla, joiden arvioidaan olevan Yhtiölle edullisia ja jotka eivät Yhtiön hallituksen käsityksen mukaan olisi muuten yhtiön saatavilla. Yhtiö ei kuitenkaan voi taata, että se kykenisi toteuttamaan yritysostoja ehdoilla, jotka ovat Yhtiölle hyväksyttäviä. Osakeannin ja -myynnin tavoitteena on lisäksi monipuolistaa ja hajauttaa Yhtiön omistuspohjaa ja parantaa tämän avulla yhtiön osakkeen vaihdantaa. Hajautuneemman omistuksen kautta täyttyy yksi edellytyksistä, jonka avulla Yhtiön on aiemmin 29.8.2018 tiedotetun mukaan mahdollista hakea siirtoa Nasdaq Helsingin pörssilistalle.

Osakeannissa merkityt 800 000 Antiosaketta vastaavat noin 6,2 prosenttia Yhtiön ulkona olevista osakkeista ennen osakeantia ja noin 5,9 prosenttia ulkona olevista osakkeista osakeannin jälkeen. Uudet Antiosakkeet tuottavat noin 0,7 prosenttia äänimäärästä sekä ennen osakeantia että osakeannin jälkeen. Osakeannin jälkeen Yhtiön liikkeeseen laskettujen osakkeiden lukumäärä on 20 066 902 ja ulkona olevien osakkeiden lukumäärä 13 643 272.

Osakeannissa annettavat Antiosakkeet ovat Yhtiön uusia osakkeita, jotka vastaavat Yhtiön olemassa olevaa B-osakelajia. Antiosakkeiden odotetaan olevan rekisteröitynä Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämään kaupparekisteriin arviolta 30.10.2018. Osakkeiden ISIN-tunnus on FI4000157441. Antiosakkeet odotetaan rekisteröitävän sijoittajien arvo-osuustileille arviolta 30.10.2018.

Yhtiö aikoo jättää niin pian kuin käytännössä mahdollista hakemuksen Antiosakkeiden ottamiseksi kaupankäynnin kohteeksi Nasdaq Helsinki Oy:n ("Helsingin Pörssi") ylläpitämälle monenkeskiselle First North Finland -markkinapaikalle. Kaupankäynnin Antiosakkeilla Helsingin Pörssin monenkeskisellä First North Finland -markkinapaikalla odotetaan alkavan arviolta 1.11.2018 edellyttäen, että Helsingin Pörssi hyväksyy Antiosakkeita koskevan listalleottohakemuksen.

Osakeannin yhteydessä Yhtiö on sitoutunut niin sanottuun lock-up -sitoumukseen, jonka mukaisesti se on, tietyin poikkeuksin, sitoutunut olemaan laskematta liikkeeseen ja/tai myymättä Yhtiön osakkeita 90 päivän kuluessa osakeannin toteuttamisen jälkeen. Osakemyynnin yhteydessä Myyjät ovat sitoutuneet vastaavan sisältöiseen lock-up -sitoumukseen.

Henkilöstöanti

Samassa yhteydessä Yhtiön hallitus on päättänyt Yhtiön varsinaisen yhtiökokouksen 4.4.2018 hallitukselle antaman valtuutuksen perusteella suunnatun osakeannin toteuttamisesta Yhtiön henkilöstölle. Henkilöstöannissa tarjotaan yhteensä enintään 100 000 Yhtiön uutta B-osaketta osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta poiketen Yhtiön henkilöstön merkittäväksi. Osakkeen merkintähinta on 3,15 euroa osakkeelta. Merkintäaika alkaa 30.10.2018 ja päättyy 9.11.2018. Merkintäetuoikeudesta poikkeamiseen on Yhtiön kannalta painava taloudellinen syy, koska se toteutetaan henkilöstön sitouttamiseksi Yhtiöön.

Henkilöstöannin lopullisesta tuloksesta tiedotetaan arviolta 9.11.2018.

EAB GROUP OYJ
Hallitus

Lisätietoja:
EAB Group Oyj

Daniel Pasternack, toimitusjohtaja
+358 50 569 3416
daniel.pasternack@eabgroup.fi

Kari Juurakko, hallituksen puheenjohtaja
+358 50 582 7411
kari.juurakko@eabgroup.fi

Hyväksytty Neuvonantaja Merasco Oy
Puhelin: +358 9 6129 670

EAB-konserni tarjoaa monipuolisia ja korkeatasoisia varainhoitopalveluita kuluttaja-asiakkaille, yrityksille ja ammattisijoittajille. Konsernin emoyhtiö EAB Group Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n (Helsingin pörssi) ylläpitämälle First North Finland -markkinapaikalle. EAB-konsernin markkinointinimenä käytetään nimeä Elite Alfred Berg. Konserniin kuuluu sijoituspalveluita tarjoava EAB Varainhoito Oy ja rahastoyhtiönä ja vaihtoehtorahaston hoitajana toimiva EAB Rahastoyhtiö Oy. Konsernin asiakaskunta koostuu yksityishenkilöistä ja yhteisöistä, joita se palvelee valtakunnallisesti 15 paikkakunnalla. Konsernin palveluksessa on yli 100 sijoitusalan ammattilaista, minkä lisäksi sen palveluita tarjoaa yli 25 sidonnaisasiamiestä. Konserni hoitaa asiakkaidensa puolesta yli 3 miljardin euron varallisuutta. Tutustu EAB-konsernin palveluihin osoitteessa: www.eabgroup.fi.

JAKELU:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.eabgroup.fi