Elite Alfred Bergin kiinteistörahasto on myynyt 44,5 miljoonan euron liikekiinteistösalkun Trophi Fastighets AB:lle

21.Joulukuu 2018 13:48:41 CET

Elite Alfred Berg, Lehdistötiedote 21.12.2018

Elite Alfred Bergin kiinteistörahasto on myynyt 44,5 miljoonan euron liikekiinteistösalkun Trophi Fastighets AB:lle

Elite Alfred Bergin kiinteistörahasto Elite Kiinteistökehitysrahasto I Ky on myynyt 16 liikekiinteistön salkun 44,5 miljoonalla eurolla Trophi Fastighets AB:lle. Kiinteistösalkku koostuu 16 liikekiinteistöstä pääosin Etelä- ja Keski-Suomessa.

Pinta-alaltaan 35 500 m2:n laajuinen kiinteistösalkku on täyteen vuokrattu Keskolle, S-ryhmälle ja Tokmannille. Salkun vuokrasopimusten keskipituus on yli 8 vuotta ja vuokratuotto lähes 4 miljoonaa euroa. Myyjän neuvonantajana kaupassa toimi Mrec Oy.

"Rahaston liikekiinteistösalkun kehitystoimet valmistuivat tänä vuonna, ja siten juuri nyt oli luontevaa myydä laadukas kokonaisuus, jossa on vahvoja vuokralaisia. Myynti on hyvä esimerkki Elite Alfred Bergin kiinteistökehitystoiminnasta, johon kuuluu kohteiden ostaminen, kehittäminen ja myyminen rahaston sijoitusstrategian mukaisesti. Kesällä toimintansa aloittanut Elite Kiinteistökehitysrahasto II jatkaa samanlaista liikekiinteistöjen hankintaa ja kehittämistä", Elite Alfred Bergin kiinteistövarainhoidosta vastaava johtaja Jaakko Ristola sanoo.

Lisätietoja:

Elite Alfred Berg
Jaakko Ristola, johtaja, kiinteistövarainhoito
040 820 1422
jaakko.ristola@eabgroup.fi

Elite Kiinteistökehitysrahasto I aloitti sijoitustoimintansa vuonna 2014. Rahasto sijoittaa vuokrakassavirtaa ja merkittävää kehityspotentiaalia tarjoaviin kiinteistöihin kotimaisissa kasvukeskuksissa. Rahasto on ns. suljettu rahasto, johon ei enää oteta uusia sijoituksia. Kesällä 2018 käynnistyi Elite Kiinteistökehitysrahasto II, joka jatkaa samantyyppistä sijoitustoimintaa. Vuonna 2018 kotimaiset instituutiosijoittajat ja yksityisasiakkaat sitoutuivat sijoittamaan uuteen rahastoon yhteensä lähes 60 miljoonaa euroa, ja rahaston oman pääoman määräksi arvioidaan 100 miljoonaa euroa merkintäajan loppuun mennessä.

EAB-konserni tarjoaa monipuolisia ja korkeatasoisia varainhoitopalveluita yksityisasiakkaille, yrityksille ja ammattisijoittajille. Konsernin emoyhtiö EAB Group Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n (Helsingin pörssi) ylläpitämälle First North Finland -markkinapaikalle. EAB-konsernin markkinointinimenä käytetään nimeä Elite Alfred Berg. Konserniin kuuluu sijoituspalveluita tarjoava EAB Varainhoito Oy ja rahastoyhtiönä ja vaihtoehtorahaston hoitajana toimiva EAB Rahastoyhtiö Oy. Konsernin asiakaskunta koostuu yksityishenkilöistä ja yhteisöistä, joita se palvelee valtakunnallisesti 14 paikkakunnalla. Konsernin palveluksessa on yli 100 sijoitusalan ammattilaista, minkä lisäksi sen palveluita tarjoaa yli 25 sidonnaisasiamiestä. Konserni hoitaa asiakkaidensa puolesta yli 3 miljardin euron varallisuutta. Tutustu EAB-konsernin palveluihin osoitteessa: www.eabgroup.fi.