EDB Novit med banktjenester på WAP

Som et ledd i strategien med å bygge opp banktjenester som kan nåes via mange kanaler og til alle døgnets tider, lanserer nå EDB Novit et tilbud til markedet for bruk av håndholdte WAP-enheter slik som mobiltelefoner og små datamaskiner.

WAP (Wireless Application Protocol) gjør det mulig å bruke skjermen og tastaturet f.eks. på telefonen som en liten internett-terminal. Gjennom spesielle sikkerhetsmekanismer og kommunikasjonsprogrammer vil det nå være mulig å utføre de samme tjenestene over en mobiltelefon som via Internett-banken.

EDB Novit utnytter nå denne teknikken for å gi nettbankbrukere tilgang til banktjenester over mobilnettet. I første omgang omfatter dette i tillegg til det å få ut kontostatus og transaksjoner, også overføring mellom egne konti og betaling av regninger. Etterhvert vil tjenestespekteret utvides til andre informasjonstjenester og handelstjenester som aksje- og fondshandel.

EDB Novit vil etterhvert som WAP og programvare kommer ut på markedet tilby sine kundebanker denne tjenesten. Bankene vil i sin tur kunne tilby bruk av disse nye kanalene til sine kunder.

Denne løsningen er en videreføring av Internettbank-løsningen og den SMS-baserte mobilbanktjenesten som EDB Novit også har utviklet. For brukeren vil en WAP-basert tjeneste oppleves enklere og mer brukervennlig pga en utstrakt bruk av menyer og ledetekster i motsetning til ved SMS hvor man er avhengig av å huske formatene på de meldingene man skal sende til banken.

I tillegg til mobiltelefonen, er de mobile banktjenestene nå også tilgjengelige på maskiner som f.eks. 3Com Palm V, Epoc (f.eks. PSION) og etterhvert på Windows CE-maskiner. På denne måten vil kundene ha en stor fleksibilitet både med hensyn til hvor man har tilgang til banken sin og på hvilken måte.


EDB Novit as er et datterselskap av bedriften EDB Business Partner ASA, som er et uavhengig spesialistbasert IT-selskap med fokus på system-løsninger, konsulenttjenester og driftstjenester.
EDB Novit's forretningside er å være den ledende norske leverandør av IT-tjenester og løsninger for bank og finansmarkedet. Selskapets produkter og tjenester inkluderer driftstjenester, konsulentstøtte, programvare og opplæring. EDB Novit har over 400 ansatte som opererer fra kontorer i Oslo, Bergen og Trondheim, og er også representert i Tromsø og Warszawa.

For ytterligere informasjon kontakt:

Hans Ildstad
Ansvarlig forretningsutvikling i EDB Novit
Tlf 73 54 05 00
Mobil: 907 46 760

Bjørn Langørgen
Produktansvarlig selvbetjeningsløsninger
Tlf. 73 54 05 00
Mobil: 951 44 087