2015-01-16 07:30
Klövern tecknar 20-årigt hyresavtal med Elite Hotels i Uppsala

Avtalet omfattar cirka 10 000 kvm och innebär nybyggnation av ett hotell i direkt anslutning till gamla Posthuset. Fastigheten ligger mitt i Uppsala med absolut närhet till Stadshuset, centralstationen samt det nya Resecentrum. Hotellet kommer att ha cirka 200 rum och utföras i en arkitektoniskt spännande stil. Inflyttning är beräknad till den 1 september 2016.

Elite Hotels har vackra kvalitetshotell i centrala lägen i ett stort antal svenska städer, där varje hotell har sin unika historia och speciella karaktär.

"Det känns inspirerande att äntligen få etablera Elite i Uppsala. Våra kunder har länge efterfrågat ett Elite hotell i Sveriges fjärde största stad och jag är övertygad om att hotellet kommer att utgöra ett värdefullt tillskott till Uppsalas hotell- och restaurangmarknad", säger Elite Hotels VD och ägare Bicky Chakraborty.

"Nu tar vi nästa steg och uppför Etapp 2 av vårt pågående projekt vid centralstationen i Uppsala. Det är väldigt glädjande att få välkomna Elite Hotels som hyresgäst och vi tror att detta kommer bidra positivt på flera sätt till stadens utveckling.", säger Klöverns VD Rutger Arnhult.

Annordia har varit rådgivare till Klövern.

Klövern AB (publ)

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Rutger Arnhult, VD, 070-458 24 70, rutger.arnhult@klovern.se
Lars Norrby, IR, 076-777 38 00, lars.norrby@klovern.se

Klövern är ett fastighetsbolag som med närhet och engagemang erbjuder kunden effektiva lokaler i valda tillväxtregioner. Fastigheternas värde uppgick till 29 miljarder kronor och hyresvärdet på årsbasis var 2,9 miljarder kronor per den 30 september 2014. Klövern är noterad på Nasdaq Stockholm. Ytterligare information finns på www.klovern.se.

Klövern AB (publ), Box 1024, 611 29 Nyköping. Tel: 0155-44 33 00, E-post: info@klovern.se.
 

Informationen är sådan som Klövern AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den
16 januari 2015.

Klövern tecknar 20-årigt hyresavtal med Elite Hotels i Uppsala