Pressmeddelande
MSAB Delårsrapport januari-juni 2011

19. augusti 2011

Melker Schörling AB (Publ.) Org nr 556560-5309
(MSAB)

Delårsrapport januari - juni 2011

- Substansvärdet per aktie ökade från januari till juni med 6 % till 183 kr
- Substansvärdet per aktie den 18 augusti 2011 var 126 kr, en minskning med 27 % sedan årsskiftet
- Resultat per aktie uppgick till 11,21 kr (0,79)


UTVECKLING I INNEHAVEN

Första halvåret 2011 utvecklades väl för majoriteten av våra bolag. Överlag har samtliga bolag en god finansiell styrka och agerar på intressanta marknader. Under perioden uppgick den organiska tillväxten till +15 % (vägt genomsnitt*) vilket är en bättre utveckling än under föregående år. De växande volymerna har fortsatt genererat ökad vinst och det fokus som flertalet av bolagen har mot tillväxtmarknader har bidragit till en god tillväxt och marginal. Ett flertal framgångsrika förvärv har genomförts i våra bolag under det första halvåret. Dessa förvärv har varit starkt resultatdrivande och det vägda genomsnittet för rörelseresultatet, exkluderat jämförelsestörande poster, uppgick till +73 %*.

Per den 25 maj har MSAB avyttrat aktier i Hexagon för ca 1,5 miljarder kr, vilket utgör 2,8 % av aktiekapitalet och 2,0 % av rösterna i bolaget och efter försäljningen uppgår MSABs ägande till 26,8 % av kapitalet och 47,8 % av rösterna i Hexagon. Motivet till försäljningen ligger i MSABs strategi om att över tid ha en låg skuldsättning. Det är en betydande styrka att alltid kunna stödja portföljbolagen finansiellt, såväl vid större förvärv som vid marknadsnedgångar. Denna strategi innebär också att vi kan dra nytta av nya tillfällen som kan uppkomma i tillägg till våra existerande investeringar.

Niscayah är för närvarande föremål för en förvärvssituation där Securitas respektive den amerikanska industri- och säkerhetskoncernen Stanley Black & Decker har lagt publika bud på bolaget.


Ulrik Svensson
VD, MSAB 

*Bong exkluderat då bolaget rapporterar den 24 augusti

Följande filer finns tillgängliga för nedladdning:

MSAB Delårsrapport januari-juni 2011