Pressmeddelande
MSAB offentliggör utfallet av Erbjudandet i Absolent Group AB (publ): Erbjudandet övertecknades 4,3 gånger. Preliminär handelsstart på First North den 16 oktober

30. september 2014

Teckningsperioden i samband med Erbjudandet i Absolent Group AB (publ) ("Absolent" eller "Bolaget") har avslutats. Intresset har varit stort och totalt har det efterfrågats aktier för motsvarande 216,7 Mkr. Styrelsen i Absolent har beslutat om tilldelning med den grundläggande målsättningen att uppnå en bred spridning av aktierna samt att ge samtliga aktieägare i MSAB och anställda i Absolent möjligheten att bli aktieägare i Bolaget. Nya aktieägare kommer att mottaga avräkningsnota med besked om tilldelning samt betalningsanvisningar per post.

 

Utfall av Erbjudandet i sammandrag:

  • Erbjudandet omfattade 50 Mkr (806 452 aktier) motsvarande ca 7,5 % av kapitalet och rösterna i Bolaget. 23 Mkr (370 968 aktier) avsåg nyemission och 27 Mkr (435 484 aktier) avsåg försäljning av befintliga aktier. Priset i Erbjudandet var 62 kr per aktie (courtage utgick ej)
  • Totalt efterfrågades 216,7 Mkr, vilket innebär att Erbjudandet övertecknades 4,3 gånger
  • 1 158 personer har valt att deltaga i Erbjudandet
  • Nyemissionen tillförde Bolaget ca 22,5 Mkr efter emissionskostnader. Det nya antalet aktier och röster i Absolent är 10 820 968 st
  • Handelsstart på NASDAQ OMX First North beräknas preliminärt till den 16 oktober. Bolaget kommer handlas under kortnamnet ABSO med ISIN-kod SE0006256558

 

Tony Landh, VD Absolent:

"Vår ambition är att fortsätta tillväxtresan. Vi vill fortsätta jobba för att leverera de bästa produkterna till våra kunder och förbättra deras arbetsmiljö. Vi vill fortsätta vår expansion på både befintliga och nya marknader, samtidigt som vi strävar efter att bibehålla vår entreprenöriella företagskultur med oförändrat fokus på kundnytta, produktutveckling och effektivitet. Vi är mycket glada över att så många aktieägare i MSAB samt anställda i Absolent har valt att bli aktieägare i Bolaget. Med den starka ägarbasen och engagerade medarbetare börjar vi nu ett nytt kapitel i Absolents historia".

Ulrik Svensson, VD MSAB:

"Vi är mycket nöjda över det stora intresset för Absolent bland MSABs aktieägare. Vidare är vi också glada över att så många anställda i Absolent deltog i Erbjudandet. Ett utbrett ägande bland anställda skapar ett motiverat ledarskap och en gemensam agenda för ägare och medarbetare i Bolaget".

 

I samband med Erbjudandet har Thenberg Fondkommission AB agerat finansiell rådgivare och emissionsinstitut. Thenberg Fondkommission AB har även utsetts till bolagets Certified Adviser.

 

 

Stockholm den 30 september 2014

 

Ytterligare information lämnas av:

Ordf. Absolent, Mikael Ekdahl: 08-407 36 60

VD MSAB, Ulrik Svensson: 08-407 36 60 

Pressmeddelande