Pressmeddelande
Familjen Schörling köper aktiepost i MSAB av Carl-Henric Svanberg

16. september 2016

Familjen Schörling köper ca 1,8 miljoner aktier i MSAB av Carl-Henric Svanberg. Köpet görs genom familjens privata bolag Melker Schörling Tjänste AB. I samband med denna överlåtelse avser Carl-Henric Svanberg att successivt över börsen investera huvuddelen av erhållen nettolikvid i MSABs innehavsbolag.
 
- Idag har jag en stor del av mina tillgångar i MSAB-aktier som för den här storleken på aktiepost är en relativt illikvid aktie. För att skapa större framtida flexibilitet säljer jag dessa aktier i MSAB till familjen Schörling samtidigt som jag successivt över börsen köper aktier i de underliggande innehaven för huvuddelen av likviden. Jag har mycket stark tro på MSAB och dess bolag, säger Carl-Henric Svanberg.
 
- Carl-Henric kontaktade oss för att hitta ett sätt att skapa en något större flexibilitet i sin aktieportfölj. Vi erbjuder varje år i samband med årsstämman alla MSABs aktieägare att lösa in sina aktier till substansvärde. Eftersom det dock inte är förrän i april nästa år som denna möjlighet ges, tyckte vi att det var enklare att vi köpte hans MSAB-aktier. Det är glädjande att se att Carl-Henric samtidigt investerar genom direktköp i våra bolag, säger Melker Schörling.
 
 
Stockholm den 16 september 2016
 
Melker Schörling AB (publ)
 
 
För ytterligare frågor, vänligen kontakta:
 
Melker Schörling AB, tel. 08 407 36 60
 
 
MSAB är ett aktivt och långsiktigt ägarbolag noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap. MSABs bolag har alla en tydlig strategi och inriktning och fortsatt stark utvecklingspotential. De större bolagen tillhör idag de världsledande inom sina respektive områden. MSABs innehav utgörs av de sex börsnoterade bolagen Hexagon, HEXPOL, AAK, ASSA ABLOY, Securitas och Loomis. MSABs största innehav är Hexagon där bolaget äger ca 26 % av kapitalet och 47 % av rösterna. Genom ett långsiktigt och aktivt ägande ska MSAB bidra med en fortsatt god utveckling av innehaven och skapa värde för MSABs aktieägare.

Pressmeddelande den 16 september