Pressmeddelande
Melker Schörling lämnar sina styrelseuppdrag under våren 2017

24. oktober 2016

På grund av att jag sedan en tid tillbaka drabbats av en gradvis försämrad hälsa kommer jag att lämna mina styrelseuppdrag vid vårens stämmor 2017.
 
I samarbete med respektive valberedning kommer vi att presentera förslag på nya ordföranden till styrelserna i MSAB, Hexagon, AAK och Hexpol under de närmsta månaderna.  Jag kommer givetvis att fortsätta som stöd och rådgivare till våra företagsledare och styrelser även fortsättningsvis. 
 
Jag är glad att redan nu kunna informera om att vi föreslår att välkomna tillbaka Carl-Henric Svanberg som styrelseledamot i MSAB vid vårens bolagsstämma. Med sin breda industriella erfarenhet och omfattande ekonomiska engagemang i vår grupp kommer han att vara en stor tillgång i styrelsearbetet. 
 
Vid vårens stämma kommer Sofia Schörling Högberg att föreslås bli vice ordförande i MSAB jämte Mikael Ekdahl. Märta Schörling Andreen fortsätter som styrelseledamot i MSAB, Hexpol och AAK.
 
Samtidigt fortlöper rekryteringsprocessen avseende Ulrik Svenssons efterträdare som VD i MSAB och vi räknar med att kunna presentera en ny VD senare under året.
 
Stockholm den 24 oktober 2016
 
Melker Schörling
 
För ytterligare frågor, vänligen kontakta:
 
Melker Schörling AB
Tel: 08 407 36 60
Email: ir@melkerschorlingab.se
 
 
MSAB är ett aktivt och långsiktigt ägarbolag noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap. MSABs bolag har alla en tydlig strategi och inriktning och fortsatt stark utvecklingspotential. De större bolagen tillhör idag de världsledande inom sina respektive områden. MSABs innehav utgörs av de sex börsnoterade bolagen Hexagon, HEXPOL, AAK, ASSA ABLOY, Securitas och Loomis. MSABs största innehav är Hexagon där bolaget äger ca 26 % av kapitalet och 47 % av rösterna. Genom ett långsiktigt och aktivt ägande ska MSAB bidra med en fortsatt god utveckling av innehaven och skapa värde för MSABs aktieägare.
 
Denna information är sådan information som Melker Schörling AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 oktober 2016 kl. 08.00 CEST.

Pressmeddelande den 24 oktober 2016