Pressmeddelande
Ola Rollén frisläpps från häktet

03. november 2016

Idag beslutade den norska ekobrottsmyndigheten att Ola Rollén, vd för Hexagon, inte ska vara häktad längre än till lördagen, 5 november, relaterat till misstankar om en personlig investering i ett norskt bolag.
 
Den rättsliga utredningen kommer att fortsätta men Ola Rollén bestrider alla misstankar mot honom. Han känner ingen skuld i ärendet. 
 
Melker Schörling, ordförande i MSAB, kommenterar:
 
- Ola fortsätter att ha mitt fulla stöd under denna tuffa tid. Detta har onekligen varit en påfrestande tid för Ola och hans familj. Som jag har sagt tidigare har jag under 16 år av gott samarbete aldrig haft någon anledning att ifrågasätta hans omdöme.
 
Ola Rollén hoppas på förståelse för att han nu i lugn och ro vill återförenas med sin familj. Inom de närmsta dagarna kommer Hexagon återkomma med en tid då han kommer tala med intressenter och svara på frågor.
 
 
Stockholm den 3 november 2016
 
 
För ytterligare frågor, vänligen kontakta:
 
Melker Schörling, styrelseordförande
Melker Schörling AB
Tel: +46 8 407 36 60
Email: ir@melkerschorlingab.se
 
MSAB är ett aktivt och långsiktigt ägarbolag noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap. MSABs bolag har alla en tydlig strategi och inriktning och fortsatt stark utvecklingspotential. De större bolagen tillhör idag de världsledande inom sina respektive områden. MSABs innehav utgörs av de sex börsnoterade bolagen Hexagon, HEXPOL, AAK, ASSA ABLOY, Securitas och Loomis. MSABs största innehav är Hexagon där bolaget äger ca 26 % av kapitalet och 47 % av rösterna. Genom ett långsiktigt och aktivt ägande ska MSAB bidra med en fortsatt god utveckling av innehaven och skapa värde för MSABs aktieägare.

Denna information är sådan information som Melker Schörling AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 3 november 2016 kl. 15.30 CET.

Pressmeddelande den 3 november 2016