04.09.2014 11:00:00 CET

M-Brain ostaa Global Intelligence Alliancen

M-Brain Oy Yhtiötiedote 4.9.2014 klo 12:00

M-Brain ostaa Global Intelligence Alliancen

M-Brain Oy on tänään 4.9.2014 allekirjoitetulla kauppasopimuksella ostanut Global Intelligence Alliance Group Oy:n (GIA) koko osakekannan. Myyjinä ovat CapMan Oyj:n hallinnoimat rahastot sekä GIA:n toimiva johto ja joukko muita henkilöosakkaita.

Yritykset on tarkoitus integroida toisiinsa syksyn aikana. Kaupan myötä M-Brainista tulee globaalisti toimiva market intelligence  -asiantuntijayritys, jonka tarjonnassa yhdistyvät M-Brainin sisällöntuotanto ja SaaS-ratkaisut sekä GIA:n markkinatietokonsultointi, strateginen analyysi ja siihen liittyvät ohjelmistotuotteet. Yhtiöllä on kaupan jälkeen toimipisteitä kahdessatoista maassa. M-Brain arvioi, että uuden konsernin vuoden 2014 pro forma liikevaihto nousee noin 34,5 miljoonaan ja käyttökate ennen kertaluonteisia eriä noin 4,5 miljoonaan euroon.  Henkilöstöä yrityksellä on noin 450 henkilöä. Yritykset täydentävät toisiaan erinomaisesti. Kaupan seurauksena syntyy niin kustannussynergioita kuin uutta, innovatiivista liiketoimintaa. Synergioiden uskotaan toteutuvan vuoden 2015 aikana.

"Tiedolla johtaminen ja ajantasaisen markkinatiedon saanti on globalisoituvan liike-elämän kriittisiä onnistumistekijöitä", sanoo M-Brain Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kim Nyberg.  "Kustannustehokkaita ratkaisuja, jotka toisivat tarvittavan tiedon koordinoidusti  organisaatiossa niin ylimmälle johdolle kuin muillekin tiedon käyttäjille, on kuitenkin ollut vähän."

"Nyt voimme tarjota samasta yrityksestä koko markkinatiedon kokonaisuuden konsultoinnista, tietojärjestelmien luomisesta ja parhaiden käytäntöjen soveltamisesta tiedonhankinnan palveluihin, sisällöntuotantoon ja työkaluihin."

"M-Brainilla on Suomessa johtava markkina-asema. GIA vahvistaa kansainvälistä asemaamme, erityisesti Aasiassa ja Amerikassa, sekä myös Euroopan toiminnoissamme. Tämän myötä nousemme Pohjoismaiden johtavaksi alamme yritykseksi sekä merkittäväksi kansainväliseksi toimijaksi", Nyberg jatkaa.

Markko Vaarnas, GIA:n toimitusjohtaja ja yksi perustajista toteaa: "CapManin tultua sijoittajaksemme vuonna 2007 olemme onnistuneet kansainvälistämään innovatiivisen market intelligence partnership -konseptimme globaaleille, kasvaville markkinoille. Nyt olemme ottamassa uutta jännittävää askelta. M-Brainin seurantapalveluiden ja niihin liittyvien teknologioiden avulla pystymme jatkossa tarjoamaan asiakkaille vertaansa vailla olevan sisältöpalvelujen, ohjelmistotuotteiden ja konsultoinnin kirjon. Yhdessä olemme vieläkin kansainvälisempi ja saamme suoran jakelutien M-Brainin kautta alueille, joilla emme ole aiemmin toimineet.  Konsolidoituvalla market intelligence -alalla voimme yhdessä toimia edelläkävijänä, joka muokkaa toimialaa ja auttaa asiakkaita saamaan lisää hyötyä tiedonhankintainvestoinneistaan."  

M-Brain on globaalisti toimiva tietopalveluyritys, jolla on toimistot seitsemässä maassa. Yhtiön palvelussa yhdistyvät oman big data -teknologian teho ja ihmistyön mahdollistama lisäarvo. M-Brain tarjoaa media- ja business intelligence -ratkaisuja, jotka koostuvat analyysi- ja konsultointipalveluista, seurantapalveluista sekä työkaluista ja teknologiasta. Yhtiö tuottaa asiakkailleen päätöksenteossa tarvittavaa tietoa, ja palveluista hyötyvät monenlaiset käyttäjät organisaatiosta, toimialasta, työnkuvasta tai kielestä riippumatta. Lisätietoa osoitteessa www.m-brain.com

Global Intelligence Alliance (GIA) on strategiseen market intelligenceen ja neuvonantoon erikoistunut yritys. GIA:n perusti vuonna 1995 ryhmä market intelligence asiantuntijoita, liikkeenjohdon konsultteja, toimiala -analyytikoita ja teknologia-asiantuntijoita, jotka kehittivät laajan tarjoaman kattaen ulkoistetun markkinaseurannan, market intelligence -ohjelmiston sekä strategisen analyysin ja neuvonannon palvelut. Markkinaymmärrystä, kilpailukykyä ja kansainvälistä kasvua hakevat asiakkaat valitsevat GIA:n palvelutarjoajakseen. Toimialaosaamisemme sekä yli 100 maan kattava verkostomme mahdollistaa asiakkaillemme tehokkaan päätöksenteon globaalisti.

CapMan-konserni on Pohjoismaiden ja Venäjän johtavia pääomasijoittajia, jonka hallinnoimissa rahastoissa on noin 3,1 miljardin euron pääomat. CapManilla on viisi keskeistä sijoitusaluetta eli Buyout, Russia, Credit, Public Market ja CapMan Real Estate, joista jokaisesta vastaa oma yrittäjähenkinen sijoitustiiminsä. Kullakin sijoitusalueella on omat erikoistuneet rahastonsa. CapManin palveluksessa on noin 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. CapMan on perustettu vuonna 1989, ja yhtiö on listattu Helsingin pörssissä vuodesta 2001.

Lisätietoja:

Kim Nyberg, hallituksen puheenjohtaja, M-Brain
S-posti: kim.nyberg@m-brain.com
Puh. +358 (0)400 430 538

Markko Vaarnas, toimitusjohtaja, Global Intelligence Alliance
S-posti: markko.vaarnas@globalintelligence.com
Puh. +358 (0)40 540 3390

M-Brain Oy:n Hyväksytty neuvonantaja Evli Pankki Oyj / Petteri Nurminen
Puh. +358 (0)40 509 5665