Matra Petroleum har godkänts för notering på Nasdaq First North och offentliggör bolagsbeskrivning

11.April 2017 at 15:56:44 CET

Pressmeddelande (PDF)

Matra Petroleum AB (publ) ("Matra Petroleum" eller "Bolaget") har godkänts för notering på Nasdaq First North i Stockholm. Första dag för handel är planerad till den 20 april 2017. Tickerkod kommer vara MATRA. Bolaget har tagit fram en bolagsbeskrivning, vilken nu finns tillgänglig på Matra Petroleums bolagswebb på www.matrapetroleum.com samt på Mangold Fondkommission ABs hemsida www.mangold.se.

Notering på Nasdaq First North
Matra Petroleum bedömer att den kraftiga prisnedgången på olja och gas mellan 2014 och 2016, skapar möjligheter att förvärva och utveckla producerande olje- och gastillgångar på attraktiva risk- och avkastningsvillkor för aktörer med tillgång till kapital. Matra Petroleum bedömer att noteringen kommer att möjliggöra en rad fördelar för bolaget och dess aktieägare, bland annat;

Bakgrund
Tidigare under 2017 breddade Matra Petroleum sin svenska aktieägarbas genom en riktad nyemission till kvalificerade investerare och en emission till allmänheten. Totalt tillfördes Bolaget MSEK 48,5. Teckningskursen var 10 SEK per aktie, vilket innebar en pre-money värdering om MSEK 370 och en post-money värdering om MSEK 415 efter full utspädning.

Bolagets verkställande direktör Maxim Barskiy är huvudägare och kontrollerar cirka 63% av aktierna via bolag. Matra Petroleums styrelseordförande Eric Forss äger cirka 5% av Bolagets aktier privat och via bolag.

Rådgivare
Mangold Fondkommission AB har varit Bolagets finansiella rådgivare i samband med framtagandet av bolagsbeskrivningen. Advokatbyrå Baker & McKenzie har varit Bolagets juridiska rådgivare avseende svensk lag i samband med noteringen.

Certified Adviser
Mangold Fondkommission AB är Bolagets Certified Adviser.
Telefon: +46 (0) 85 03 01 550
Epost: info@mangold.se

För ytterligare information, vänligen kontakta
Eric Forss, Styrelseordförande Matra Petroleum AB
Tel: 08 611 4995

Investor Relations
Email: ir@matrapetroleum.com

Denna information är sådan information som Matra Petroleum AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 11 april 2017 kl. 14:45 CET.

Om Matra Petroleum
Matra Petroleum är ett svenskt oberoende olje- och gasbolag med inriktning på prospektering och produktion i USA, där bolaget äger och driver 136 olje- och gasrättigheter i Panhandle-regionen i Texas genom det helägda dotterbolaget Matra Petroleum USA Inc. ("Matra USA"). Matra USA bildades 2013 samtidigt som bolaget gick in på den amerikanska marknaden genom ett antal förvärv. Sedan dess producerar och säljer Matra USA olja och gas i Panhandle-regionen. Verksamheten har vuxit snabbt och bolagets verksamhetsareal uppgår för närvarande till 38 800 acres netto. De bevisade reserverna uppgår till 22,9 miljoner fat oljeekvivalent och den dagliga produktionen till omkring 900 fat oljeekvivalent. Intäkterna från olje- och gasverksamheten uppgick 2016 till MUSD 5,7 (MUSD 5,5) och under fjärde kvartalet 2016 till MUSD 2,0 (MUSD 1,1).