14.11.2014 08:30:00 CET

Kaupankäynti Nexstim Oyj:n osakkeilla alkaa tänään Nasdaq First North Finlandissa ja Nasdaq First North Swedenissä

EI JULKISTETTAVAKSI TAI LEVITETTÄVÄKSI KOKONAISUUDESSAAN TAI OSITTAIN EIKÄ SUORAAN TAI VÄLILLISESTI YHDYSVALLOISSA, AUSTRALIASSA, KANADASSA, HONGKONGISSA, JAPANISSA TAI ETELÄ-AFRIKASSA TAI MISSÄÄN MUUSSA VALTIOSSA, JOSSA LEVITTÄMINEN TAI JULKAISEMINEN OLISI LAINVASTAISTA.

Kaupankäynti Nexstim Oyj:n osakkeilla alkaa tänään Nasdaq First North Finlandissa ja Nasdaq First North Swedenissä

Helsinki 14.11.2014 klo 9.30

Nexstim Oyj ("Nexstim" tai "Yhtiö"), lääkintälaitteita kehittävä ja tuottava teknologiayritys, joka pyrkii parantamaan aivohalvauspotilaiden kuntoutusta kallon ulkopuolisella aivostimulaatiolla, julkistaa tänään kaupankäynnin alkamisen Nasdaq First North -markkinapaikalla Helsingissä (NXTMH) ja Tukholmassa (NXTMS).

"Tänään tapahtuva listautuminen First North -markkinapaikalle Helsingissä ja Tukholmassa on merkittävä askel Nexstimin kasvulle ja osoitus navigoidun aivostimulaatioteknologiamme laadusta ja siihen kohdistuvasta kiinnostuksesta", kommentoi Nexstimin toimitusjohtaja, Janne Huhtala.

Nexstim keräsi listautumisannissa ("Osakeanti") yhteensä 15,3 miljoonan euron kokonaistuotot ja laski liikkeeseen yhteensä 2 408 339 uutta osaketta. Uudet osakkeet merkittiin kaupparekisteriin 13.11.2014. Yhtiön aiemmat suurimmat osakkeenomistajat, HealthCap, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra, Capricorn Health-Tech Fund, Life Sciences Partners (LSP) ja Lundbeckfond Ventures, ovat kaikki kasvattaneet osakeomistustaan, minkä lisäksi Osakeantiin osallistui kansainvälisiä institutionaalisia sijoittajia sekä yksityisiä sijoittajia Suomesta ja Ruotsista.

Osakeannissa kerätyt varat tullaan käyttämään Yhtiön seuraavan kehitysvaiheen rahoittamiseen, jonka aikana Yhtiön tarkoituksena on saattaa loppuun Vaiheen III monikeskustutkimus ja saada FDA:n myynti- ja markkinointilupa NBT-laitteiston käytölle aivohalvauskuntoutukseen. Tämän odotetaan tapahtuvan vuoden 2016 lopussa.

"Toivotamme uudet sijoittajamme lämpimästi tervetulleiksi ja haluamme kiittää sekä heitä että aikaisempia osakkeenomistajia saamastamme tuesta. Odotamme innolla saavamme jatkossakin kertoa markkinoille suunnitelman mukaan edistyvästä aivohalvauskuntoutukseen käytettävän NBT-laitteiston Vaiheen III monikeskustutkimuksestamme sekä hiljattain lanseeratun neurokirurgiassa käytettävän toiminnallisten aivoalueiden kartoitukseen tarkoitetun uuden sukupolven NBS 5 laitteiston kehityksestä", sanoo Janne Huhtala.

Pareto Securities AB toimi Yhtiön taloudellisena pääneuvonantajana sekä Osakeannin ja listautumisen järjestäjänä. UB Securities Oy toimi Yhtiön taloudellisena neuvonantajana sekä Osakeannin ja listautumisen järjestäjänä. Nexstimin First Northin sääntöjen mukainen Hyväksytty Neuvonantaja on UB Capital Oy. Asianajotoimisto Krogerus Oy sekä Advokatfirman Vinge KB toimivat Yhtiön oikeudellisina neuvonantajina Osakeannissa.

Lisätietoja Osakeannista on Nexstimin 13.10.2014 julkaisemassa ja 30.10.2014 täydennetyssä esitteessä, joka on saatavilla verkko-osoitteessa www.nexstim.fi/IPO.

Lisätietoja osoitteesta www.nexstim.com tai ottamalla yhteyttä seuraaviin:

Nexstim
Janne Huhtala, toimitusjohtaja

 
040 8615046
janne.huhtala@nexstim.com
UB Capital Oy 09 2538 0225
Consilium Strategic Communications
Mary-Jane Elliott
Amber Bielecka
Ivar Milligan
Laura Thornton
+44 (0)20 3709 5700
nexstim@consilium-comms.com

Tietoja Nexstimistä

Nexstim on suomalainen vuonna 2000 perustettu lääkintälaitteita kehittävä ja tuottava teknologiayritys, joka pyrkii parantamaan aivohalvauspotilaiden kuntoutusta. Nexstim on toiminut edelläkävijänä aivodiagnostiikkateknologiassa ja Yhtiön navigointitoimintoa hyödyntävä aivostimulointilaitteisto NBS (navigated brain stimulation) on ensimmäinen ja ainoa tällainen laite, jolla on FDA:n myynti- ja markkinointilupa ja CE-merkintä. Yhtiö on soveltanut kehittämäänsä NBS-laitteistoon navigoivaa kallon läpäisevää sähkömagneettista stimulointiteknologiaa (navigated transcranial magnetic stimulation, nTMS) toiminnallisten aivoalueiden kartoitukseen sekä aivojen puhealueilla että liikeaivokuorella. Yhtiö on kehittänyt samalle teknologia-alustalle aivohalvauspotilaiden kuntoutukseen NBT-laitteiston. Nexstim on vuoden 2014 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana aloittanut kaksivuotisen Vaiheen III -tutkimuksen 12 kuntoutuskeskuksessa Yhdysvalloissa, ja tarkoituksena on todistaa NBT-laitteiston teho ja saada FDA:lta myynti- ja markkinointilupa NBT-laitteiston käyttöön akuutin vaiheen jälkeiseen aivohalvauskuntoutukseen Yhdysvalloissa. Lisätietoja on saatavilla osoitteesta www.nexstim.fi.

TÄRKEÄ ILMOITUS

Tämä tiedote ei ole esite. Tämän tiedote tai sen sisältö se siten ole arvopapereiden myyntiä tai ostoa koskeva tarjous, eikä tässä tiedotteessa viitattuja arvopapereita tulla tarjoamaan, missään sellaisessa maassa, jossa joko tarjous tai siihen osallistuminen olisi lainvastaista tai edellyttäisi esitteen laatimista, rekisteröintiä tai muita toimenpiteitä paikallisen arvopaperilainsäädännön mukaisesti. Osakeanti tehdään yksinomaan Suomen Finanssivalvonnan 10.10.2014 hyväksymän 30.10.2014 täydennetyn ja Ruotsin Finanssivalvonnalle (Finansinspektionen) notifioidun esitteen perusteella.

Tämä tiedote ei ole osoitettu yleisölle missään muussa Euroopan talousalueen jäsenvaltiossa kuin Suomessa ja Ruotsissa. Missään muussa Euroopan talousalueen jäsenvaltiossa kuin Suomessa ja Ruotsissa (kukin tällainen valtio "Muu Jäsenvaltio") ei ole tähän päivämäärään mennessä ryhdytty toimiin, jotka vaatisivat esitteen julkistamista Muussa Jäsenvaltiossa osakkeiden tarjoamiseksi. Tämä tiedote on siksi osoitettu ja suunnattu Muissa Jäsenvaltioissa vain ammattimaisille sijoittajille direktiivin 2003/71/EC (yhdessä sovellettavien jäsenvaltion implementointisäännösten kanssa) tarkoittamissa tilanteissa, jotka eivät vaadi esitteen julkistamista.

Tämä tiedote ei ole arvopapereiden myyntitarjous Yhdysvalloissa eikä missään Euroopan talousalueen ulkopuolisessa maassa. Tässä tiedotteessa viitattuja arvopapereita ei saa tarjota tai myydä Yhdysvalloissa ilman rekisteröintiä tai rekisteröintiä koskevaa poikkeuslupaa Yhdysvaltojen vuoden 1933 arvopaperilain (U.S. Securities Act 1933, muutoksineen) mukaisesti. Nexstim ei ole rekisteröinyt, eikä rekisteröi, mitään osaa mahdollisesta tarjouksesta Yhdysvalloissa, eikä sen tarkoituksena ole tarjota arvopapereita yleisölle Yhdysvalloissa

Tämä tiedote on jaettu ja suunnattu ainoastaan (i) henkilöille, jotka ovat Yhdistyneiden Kuningaskuntien ulkopuolella tai (ii) Yhdistyneiden Kuningaskuntien vuoden 2000 rahoituspalvelu- ja markkinalain (Financial Services and Markets Act), vuoden 2005 määräyksen ("Määräys") 19 (5) artiklan (Financial Promotion) mukaisille sijoitusalan ammattilaisille (investment professionals) tai (iii) korkean varallisuusaseman yhtiöille (high net worth entity) ja muille Määräyksen 49(2) artiklan mukaisille henkilöille, joille asiakirja voidaan laillisesti antaa tiedoksi ja (iv) muille henkilöille, joille asiakirja voidaan muutoin laillisesti antaa tiedoksi (kaikki tällaiset henkilöt jäljempänä "Asiaankuuluvat Tahot"). Kaikki tarjottavat arvopaperit tai tällaisten arvopapereiden merkintään, ostamiseen tai muulla tavoin hankkimiseen liittyvät pyynnöt, tarjoukset tai sopimukset on tarkoitettu ainoastaan Asiaankuuluvien Tahojen saataville. Kenenkään, joka ei ole Asiaankuuluva Taho, ei tule toimia tämän asiakirjan perusteella tai luottaa sen sisältöön.

Yhtiön arvopapereita ei ole eikä niitä tulla rekisteröimään Australian, Kanadan, Hongkongin, Japanin tai Etelä-Afrikan arvopaperimarkkinalakien mukaisesti eikä niitä tarjota tai myydä Australiassa, Kanadassa, Hongkongissa, Japanissa tai Etelä-Afrikassa, näissä maissa asuville tai näiden maiden kansalaisille taikka näiden lukuun tai hyväksi muutoin kuin erityistapauksessa näiden maiden kulloinkin voimassaolevien säännösten

Nexstim lehdistötiedote