20.04.2016 08:00:00 CET

Nexstim Oyj:n teknologialle myönnettiin avainpatentti Euroopassa

Yhtiötiedote, Helsinki, 20.4.2016 klo 9.00

Nexstim Oyj (NXTMH:HEX, NXTMS:STO) on lääkintälaitteita kehittävä ja tuottava teknologiayritys, joka pyrkii parantamaan aivohalvauspotilaiden kuntoutusta kallon ulkopuolisella aivostimulaatiolla. Yhtiö ilmoittaa, että Euroopan patenttivirasto (EPO) on nyt myöntänyt avainpatentin, jonka laajuuteen kuuluvat menetelmä ja järjestelmä kallon läpäisevällä magneettistimulaatiolla (TMS) luodun sähkökentän näyttämiseksi aivoissa.

Nexstimin navigointitoimintoa hyödyntävä aivostimulaatiojärjestelmä (Navigated Brain Stimulation eli NBS) on maailman kehittynein navigointitoimintoa käyttävä TMS-järjestelmä ja ainoa, jolla sähkökenttä voidaan mallintaa aivoissa. Sähkökenttään perustuva navigointi lisää tarkkuutta, toistettavuutta ja annoksen hallintaa, minkä ansiosta TMS soveltuu kliiniseksi työkaluksi potilaiden yksilöllisessä hoidossa.

Validoidulle sähkökenttään perustuvalle navigoinnille on jo aiemmin myönnetty patentti Kiinassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa. Nexstimin patenttisalkku sisältää 80 myönnettyä patenttia ja 76 hyväksyntää odottavaa patenttia 26 patenttiperheessä.

TMS-järjestelmässä käytetään induktiokelaa, jolla luodaan ajallisesti vaihteleva magneettikenttä sähkökentän luomiseksi aivoissa. Riittävän voimakkaalle sähkökentälle altistuneilla alueilla sijaitsevat neuronit aktivoituvat eli stimuloituvat. NBS-järjestelmässä TMS-induktiokelalla luotu sähkökenttä näkyy kerroksena potilaan aivojen anatomiaa kuvaavassa graafisessa esityksessä. Tarkastelemalla esitystä käyttäjä voi visualisoida sähkökentän ja asemoida vuorovaikutteisesti ja reaaliajassa TMS-kelalaitteen oikeaan kohtaan aivoja halutun alueen stimuloimiseksi.

Nexstimin toimitusjohtaja Janne Huhtala kommentoi ilmoitusta seuraavasti: "Patentti on lisävahvistus Nexstimin teknologian, ohjelmiston ja ainutlaatuisen sähkökenttään perustuvan navigoinnin hyväksynnälle. Teknologia on jo käytössä Nexstimin NBS- ja NBT®-laitteistoissa, ja sille myönnetty patentti vahvistaa teknologia-alustamme asemaa yhtiön suuntaa osoittavassa työssä kallon ulkopuolisen neuromodulaation alalla."

NEXSTIM OYJ
Janne Huhtala, toimitusjohtaja

Lisätietoja saa verkkosivulta www.nexstim.com tai ottamalla yhteyttä:

Nexstim                                                       +358 (0)40 8615046
Janne Huhtala, toimitusjohtaja           janne.huhtala@nexstim.com

UB Securities Oy (hyväksytty neuvonantaja)  358 (0)9 2538 0246

Consilium Strategic Communications      +44 (0)20 3709 5700
Mary-Jane Elliott / Ivar Milligan / Laura Thornton  nexstim@consilium-comms.com

Tietoja Nexstim Oyj:stä
Nexstim on lääkintälaitteita kehittävä ja tuottava teknologiayritys, joka pyrkii parantamaan aivohalvauspotilaiden kuntoutusta. Nexstim on ensimmäisenä hyödyntänyt teknologiaansa aivojen diagnosoinnissa NBS (Navigated Brain Stimulation) -järjestelmän avulla. Se on ensimmäinen ja ainoa FDA:n hyväksymä ja CE-merkitty navigoivaan kallon läpäisevään magneettiseen stimulaatioon (nTMS) perustuva järjestelmä aivojen puhealueiden ja liikeaivokuoren leikkausta edeltävää kartoitusta varten. Yhtiö on kehittänyt samalle teknologia-alustalle laitteen nimeltä Navigated Brain Therapy (NBT®, navigoitu aivoterapia) aivohalvauspotilaiden hoitoon. Nexstimin osakkeet on listattu Nasdaq First North Finlandin ja Nasdaq First North Swedenin markkinapaikoilla. Lisätietoja on verkkosivulla www.nexstim.com.

Nexstim Oyj avainpatentti Euroopassa