28.06.2016 08:05:00 CET

Nexstim Oyj:n teknologialle myönnettiin avainpatentti Yhdysvalloissa

Yhtiötiedote, Helsinki, 28.6.2016 klo 9.05

Nexstim Oyj (NXTMH:HEX, NXTMS:STO), lääkintäteknologiayritys, joka on kehittänyt uraauurtavan kallon ulkopuoliseen aivostimulaatioon perustuvan laitteiston, ilmoittaa, että Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirasto (United States Patent and Trademark Office, "USPTO") on myöntänyt avainpatentin menetelmälle ja järjestelmälle, joilla tutkitaan liikeaivokuoren sekä kortikospinaaliradan tilaa. Kyseistä ainutlaatuista menetelmää, jossa kallon ulkopuolista magneettistimulaatio käytetään yhdistettynä elektromyografiaan (EMG), voidaan hyödyntää annos-vastekäyrän sekä motorisen kynnysarvon määrittelemiseen nopean, vain 60-90 sekuntia kestävän tutkimuksen avulla.

Nexstimin navigointitoimintoa hyödyntävä aivostimulaatiolaitteisto (Navigated Brain Stimulation eli NBS) on maailman kehittynein navigointitoimintoa käyttävä kallon läpäisevään magneettiseen stimulaatioon perustuva laitteisto (Transcranial Magnetic Stimulation, TMS) sekä ainoa, jolla sähkökenttä voidaan mallintaa aivoissa. Sähkökenttään ja EMG-vasteeseen perustuva navigointi lisää tarkkuutta, toistettavuutta ja annoksen hallintaa, minkä ansiosta TMS soveltuu kliiniseksi työkaluksi potilaiden yksilöllisessä hoidossa.

Hyväksyntä on jatkoa yhtiön aiemmin Kiinassa saamille patenteille. Nexstimin patenttisalkku sisältää 83 myönnettyä patenttia ja 70 hyväksyntää odottavaa patenttia 26 patenttiperheessä.

Nexstimin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Martin Jamieson kommentoi ilmoitusta seuraavasti: "Nexstimin teknologia on uuraa uurtava navigointiavusteisen aivostimulaation saralla, ja nyt saatu hyväksyntä on lisävahvistus ennennäkemättömille ja täysin integroiduille NBS- ja NBT®-teknologioille."

NEXSTIM OYJ
Martin Jamieson, hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja

Lisätietoja saa verkkosivulta www.nexstim.com tai ottamalla yhteyttä:

Nexstim                                                              +44 771 516 3942
Martin Jamieson, hallituksen pj ja toimitusjohtaja martin.jamieson@nexstim.com

UB Securities Oy (hyväksytty neuvonantaja)   +358 (0)9 2538 0246

Consilium Strategic Communications         +44 (0)20 3709 5700
Mary-Jane Elliott / Ivar Milligan / Laura Thornton  nexstim@consilium-comms.com

Tietoja Nexstim Oyj:stä
Lääkintäteknologiayritys Nexstim on ensimmäisenä hyödyntänyt teknologiaansa aivojen diagnosoinnissa NBS (Navigated Brain Stimulation) -laitteiston avulla. Se on ensimmäinen ja ainoa FDA:n hyväksymä ja CE-merkitty navigoivaan kallon läpäisevään magneettiseen stimulaatioon (nTMS) perustuva laitteisto aivojen puhealueiden ja liikeaivokuoren leikkausta edeltävää kartoitusta varten. Yhtiö on samalle teknologia-alustalle kehittänyt navigoituun aivoterapiaan perustuvan laitteiston (Navigated Brain Therapy, NBT®), joka on CE-hyväksytty käyttöön vakavan masennuksen ja aivohalvauksen hoidossa. Nexstimin osakkeet on listattu Nasdaq First North Finlandin ja Nasdaq First North Swedenin markkinapaikoilla. Lisätietoja on verkkosivulla www.nexstim.com.

Tietoja kallon läpäisevästä magneettisesta stimulaatiosta (TMS)
TMS-järjestelmässä käytetään induktiokelaa, jolla luodaan ajallisesti vaihteleva magneettikenttä sähkökentän luomiseksi aivoissa. Riittävän voimakkaalle sähkökentälle altistuneilla alueilla sijaitsevat neuronit aktivoituvat tai stimuloituvat. NBS-laitteistossa TMS-induktiokelalla luotu sähkökenttä näkyy kerroksena potilaan aivojen anatomiaa kuvaavassa graafisessa esityksessä. Tarkastelemalla esitystä käyttäjä voi visualisoida sähkökentän ja asemoida vuorovaikutteisesti ja reaaliajassa TMS-kelalaitteen oikeaan kohtaan aivoja halutun alueen stimuloimiseksi. Stimulaatiovasteen mittaus tapahtuu integroidulla EMG-mittauksella, jolla pystytään rekisteröimään tarkasti stimulaation aikaansaaman motorisen herätevasteen (MEP) amplitudit ja latenssit. Motorinen kynnysarvo tulee määritellä tarkan henkilökohtaisen annostason löytämiseksi. Optimaalisen sähkökentän sekä potilaskohtaisten vastearvojen avulla voidaan määritellä asianmukainen stimulaatioannos, joka on tarkasti ja toistuvasti annettavissa.

Nexstim Oyj avainpatentti Yhdysvalloissa