16.08.2016 08:05:00 CET

Nexstim Oyj aloittaa YT-neuvottelut

Yhtiötiedote, Helsinki, 16. elokuu 2016 klo 9.05

Nexstim Oyj (NXTMH:HEX, NXTMS:STO) on lääkintäteknologiayritys, joka on kehittänyt uraauurtavan kallon ulkopuoliseen aivostimulaatioon perustuvan laitteiston. Yhtiö ilmoittaa aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat yhtiön koko Suomen henkilökuntaa.

Tänään julkaistun päivitetyn strategiansa mukaisesti Nexstim-konsernin säästötavoite on 2,3 miljoonaa euroa. Yhtiön tavoitteena on saavuttaa jopa 1,6 miljoonan euron säästöt Yhdysvaltain toiminnoistaan ja noin 0,7 miljoonan euron säästöt Suomen toiminnoistaan. Säästöohjelman toimeenpano aloitetaan välittömästi.

Yhtiön alustavien arvioiden mukaan Suomessa toteutettavat YT-neuvottelut saattavat johtaa henkilöstövähennyksiin sekä henkilöstön lomautuksiin toistaiseksi. Irtisanomisten arvioidaan koskevan korkeintaan kahta työntekijää. Lomautusten arvioidaan koskevan korkeintaan kahdeksaa työntekijää. Lomautukset kohdistuvat kaikkiin henkilöstöryhmiin. YT-neuvottelut saataneen päätökseen syyskuun puoliväliin mennessä.

YT-neuvottelut tukevat yhtiön säästötoimenpiteitä ja niiden tavoitteena on optimoida yhtiön varojen riittävyys ainakin tilikauden 2018 alkuun asti.

NEXSTIM OYJ

Martin Jamieson, hallituksen pj ja toimitusjohtaja

Lisätietoja saa verkkosivulta www.nexstim.com tai ottamalla yhteyttä:

Nexstim                                                                                                    +44 771 516 3942

Martin Jamieson, hallituksen pj. ja toimitusjohtaja                 martin.jamieson@nexstim.com

UB Securities Oy (hyväksytty neuvonantaja)                                        +358 (0)9 2538 0246

Consilium Strategic Communications                                                    +44 (0)20 3709 5700

Mary-Jane Elliott / Ivar Milligan / Laura Thornton                nexstim@consilium-comms.com

Tietoja Nexstim Oyj:stä

Lääkintäteknologiayritys Nexstim on ensimmäisenä hyödyntänyt teknologiaansa aivojen diagnosoinnissa NBS (Navigated Brain Stimulation) -laitteiston avulla. Se on ensimmäinen ja ainoa FDA:n hyväksymä ja CE-merkitty navigoivaan kallon läpäisevään magneettiseen stimulaatioon (nTMS) perustuva laitteisto aivojen puhealueiden ja liikeaivokuoren leikkausta edeltävää kartoitusta varten. Yhtiö on kehittänyt samalle teknologia-alustalle navigoituun aivoterapiaan perustuvan laitteiston (Navigated Brain Therapy, NBT®), joka on CE-hyväksytty käytettäväksi kroonisen neuropaattisen kivun, vakavan masennuksen ja aivohalvauksen hoidossa. Nexstimin osakkeet on listattu Nasdaq First North Finland- ja Nasdaq First North Sweden -markkinapaikoilla. Lisätietoja on verkkosivulla www.nexstim.com

Nexstim Oyj