07.03.2017 10:30:00 CET

Nexstim Oyj ilmoittaa koehenkilöiden rekrytoinnin aloittamisesta aivohalvauksen jälkeistä kuntoutusta NBT-laitteistolla käsittelevän vaiheen III kliinistä lisätutkimusta varten

Yhtiötiedote, Helsinki, 7.3.2017 klo 11.30

Nexstim Oyj (NXTMH:HEX, NXTMS:STO) (jäljempänä "Nexstim" tai "Yhtiö"), lääkintäteknologiayritys, joka on kehittänyt uraauurtavan navigoivaan kallon ulkopuoliseen aivostimulaatioon perustuvan laitteiston (NBT®), ilmoittaa, että Yhtiö on rekrytoinut ensimmäiset koehenkilöt aivohalvauksen jälkeistä kuntoutusta käsittelevän vaiheen III lisätutkimukseen, josta käytetään nimitystä E-FIT (ELECTRIC FIELD NAVIGATED 1HZ RTMS FOR POST-STROKE MOTOR RECOVERY TRIAL), Rancho Los Amigos National Rehabilitation Center -kuntoutuskeskuksessa Kalifornian Downeyssa Yhdysvalloissa.

Aiemmin ilmoitetulla tavalla tämä kliininen tutkimus on suunniteltu täydentämään jo tehtyä vaiheen III NICHE-tutkimusta. Lisätutkimus toteutetaan viidessä kliinisessä kuntoutuskeskuksessa Yhdysvalloissa. Koehenkilöitä on yhteensä 60. Kaikki E-FIT-tutkimuksen osapuolet ovat olleet mukana myös aiemmin toteutetussa NICHE-tutkimuksessa. Nexstim arvioi, E-FIT-tutkimus valmistuu vuoden 2018 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana ja että markkinointilupaa voidaan hakea FDA:lta vuoden 2018 huhtikuun loppuun mennessä. FDA:n markkinointiluvan myötä Nexstim voi aloittaa aivohalvauskuntoutukseen kehittämänsä NBT®-laitteiston markkinoinnin ja myynnin Yhdysvalloissa.

Charles Y. Liu, MD, PhD, neurokirurgian, neurologian ja biotekniikan alan professori, USC Neurorestoration Center -keskuksen johtaja ja koehenkilöitä rekrytoivan kuntoutuskeskuksen päätutkija, kertoo: "Osallistuimme johtavana keskuksena edelliseen NICHE-tutkimukseen ja olemme mielellämme mukana myös uudessa E-FIT-tutkimuksessa. Odotamme tutkimuksen valmistumista ja tietojen analysointia sekä hyviä tuloksia, jotka saatiin jo NICHE-tutkimuksesta."

Nexstim Oyj:n lääketieteellisen liiketoiminnan johtaja Jarmo Laine kommentoi lisätutkimuksen alkamista seuraavasti: "E-FIT-tutkimuksen valmistelut ja alkuvaihe ovat sujuneet erittäin hyvin. Olen erittäin iloinen voidessani ilmoittaa kliinisten kuntoutuskeskusten ja ensimmäisten koehenkilöiden nopeasta rekrytoinnista. Odotamme innolla sitä, että Nexstimin NBT®-järjestelmä saadaan käyttöön aivohalvauspotilaiden hoidossa myös Yhdysvalloissa. Euroopassa laitteistolla on jo CE-hyväksyntä."

NEXSTIM OYJ
Martin Jamieson, hallituksen pj ja toimitusjohtaja

Lisätietoja saa verkkosivuilta www.nexstim.com tai puhelimitse:

Nexstim                                                              +447715163942
Martin Jamieson, hallituksen pj. ja toimitusjohtaja martin.jamieson@nexstim.com
                                                                                                                                                      
UB Securities Oy (hyväksytty neuvonantaja)  +358 (0)9 2538 0246

Citigate Dewe Rogerson                            +44 (0)207 2821066
Katja Stout                                          katja.stout@citigatedr.co.uk

Tietoja Nexstim Oyj:stä
Nexstim on lääkintäteknologiayritys, joka on kehittänyt uraauurtavan navigoivan aivojen stimulaatioteknologian (NBS-laitteiston) aivojen diagnosointiin. Laitteisto on ensimmäinen ja ainoa FDA:n hyväksymä ja CE-merkitty navigoivaan kallon läpäisevään magneettiseen stimulaatioon (nTMS) perustuva järjestelmä liikeaivokuoren ja aivojen puhealueiden leikkausta edeltävää kartoitusta varten. Yhtiö on kehittänyt samalle teknologia-alustalle navigoituun aivoterapiaan perustuvan laitteiston (Navigated Brain Therapy, NBT®), joka on CE-hyväksytty käytettäväksi kroonisen neuropaattisen kivun, vakavan masennuksen ja aivohalvauksen hoidossa. Nexstimin osakkeet on listattu Nasdaq First North Finlandin ja Nasdaq First North Swedenin markkinapaikoilla. Lisätietoja on verkkosivulla www.nexstim.com

Nexstim Oyj lisätutkimuksen potilaiden rekrytointi