01.12.2017 08:00:00 CET

Nexstim Oyj nimittää Steve Bellerin yhtiön Pohjois-Amerikan toimintojen toimitusjohtajaksi

Yhtiötiedote, Helsinki, 1.12.2017 klo 9.00

Nexstim Oyj nimittää Steve Bellerin yhtiön Pohjois-Amerikan toimintojen toimitusjohtajaksi

Nexstim Oyj (NXTMH:HEX, NXTMS:STO) ("Nexstim" tai "Yhtiö") on lääkintäteknologiayritys, joka on kehittänyt markkinoimansa uraauurtavan kallon ulkopuoliseen navigoivaan aivostimulaatioon perustuvan laitteiston käytettäväksi hoitosovelluksissa ja diagnostiikkasovelluksissa. Nexstim ilmoittaa, että Steve Beller on nimitetty yhtiön Pohjois-Amerikan toimintojen toimitusjohtajaksi 1.1.2018 alkaen. Beller toimii Nexstimin johtoryhmän jäsenenä ja työskentelee suoraan toimitusjohtaja Martin Jamiesonin alaisena.

Steve Bellerillä on laaja kokemus neurostimulaation alalta Yhdysvaltojen markkinoilla. Hän työskenteli viimeksi Abbot Neuromodulation -yhtiön aluejohtajana ja johti yli 170 hengen tiimiä Yhdysvaltojen länsiosassa. Aiemmin Steve Beller työskenteli St Jude Medical Neuromodulation -yhtiössä johtajana ja aluemyyntijohtajana ennen yhtiön liittymistä osaksi Abbotia.

Steve Beller johtaa Nextimin kehittämän NBT®-järjestelmän kaupallistamistoimia Yhdysvalloissa. Järjestelmää ryhdytään markkinoimaan masennuksen hoidossa Nexstimin saatua FDA:lta äskettäin luvan markkinoida NBT®-järjestelmää vakavan masennuksen hoidossa (MDD).

NBT®-järjestelmän käyttöä aivohalvauspotilaiden kuntoutuksessa arvioidaan parhaillaan vaiheen III E-FIT-lisätutkimuksessa. Tutkimuksen odotetaan valmistuvan vuoden 2018 keskivaiheilla, minkä jälkeen Nexstim voi hakea FDA:lta markkinointilupaa. Steve Beller johtaa järjestelmän kaupallistamistoimia myös tässä käyttöaiheessa.

NBT®-laitteisto perustuu navigoivaan kallon läpäisevään magneettiseen stimulaatioon (nTMS). Nexstimin kehittämällä ainutlaatuisella laitteistolla aivoja voidaan stimuloida tarkasti ja toistettavasti hoidon aikana.

Nexstimin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Martin Jamieson kommentoi nimitystä seuraavasti: "Olen erittäin iloinen voidessani toivottaa Steve Bellerin mukaan tiimiimme! Hänen kokemuksensa myynnin johtamisesta neuromodulaation alalla Yhdysvalloissa on meille hyvin arvokas voimavara, kun kehitämme NBT®-järjestelmän kaupallistamisresursseja Yhdysvalloissa ja aloitamme järjestelmän markkinoimisen masennuksen hoidossa vuoden 2018 alkupuoliskon aikana."

NEXSTIM OYJ
Martin Jamieson, hallituksen pj ja toimitusjohtaja

Lisätietoja saa verkkosivuilta www.nexstim.com tai puhelimitse:

Nexstim                                                                       +447715163942
Martin Jamieson, hallituksen pj. ja toimitusjohtaja                           martin.jamieson@nexstim.com
                                                                                                                                                      
UB Securities Oy (hyväksytty neuvonantaja)     +358 (0)9 2538 0246

Citigate Dewe Rogerson                                    +44 (0)207 2822949
David Dible/Isabelle Andrews/Shabnam Bashir                   david.dible@citigatedewerogerson.com

Tietoja Nexstim Oyj:stä
Nexstim on lääkintäteknologiayritys, joka on kehittänyt markkinoimansa uraauurtavan kallon ulkopuoliseen navigoivaan aivostimulaatioon perustuvan laitteiston käytettäväksi hoitosovelluksissa (NBT®-järjestelmä) ja diagnostiikkasovelluksissa (NBS-järjestelmä). Nexstimin NBS-laitteisto on ainoa FDA:n hyväksymä ja CE-merkitty navigoivaan kallon läpäisevään magneettiseen stimulaatioon (nTMS) perustuva järjestelmä liikeaivokuoren ja aivojen puhealueiden leikkausta edeltävää kartoitusta varten. Yhtiö on kehittänyt samalle teknologia-alustalle navigoituun aivoterapiaan perustuvan laitteiston (Navigated Brain Therapy, NBT®), joka on CE-hyväksytty käytettäväksi aivohalvauksen, vakavan masennuksen ja kroonisen neuropaattisen kivun hoidossa Euroopassa.

Nexstim on saanut FDA:lta luvan NBT®-järjestelmän markkinointiin ja kaupalliseen jakeluun vakavan masennuksen (MDD) hoidossa. Nexstim aikoo aloittaa NBT®-järjestelmän markkinoinnin tässä tärkeässä käyttöaiheessa vuoden 2018 alkupuolella.

NBT®-laitteiston käyttöä aivohalvauspotilaiden kuntoutuksessa tutkitaan käynnissä olevassa vaiheen III kliinisessä E-FIT-lisätutkimuksessa, johon osallistuu 60 potilasta. Tutkimuksen arvioidaan valmistuvan vuoden 2018 keskivaiheilla, minkä jälkeen Nexstim voi hakea markkinointilupaa FDA:lta. FDA:n markkinointiluvan myötä Nexstim voi aloittaa aivohalvauspotilaiden kuntoutukseen kehittämänsä NBT®-laitteiston markkinoinnin ja myynnin Yhdysvalloissa.

Nexstimin osakkeet on listattu Nasdaq First North Finlandin ja Nasdaq First North Swedenin markkinapaikoilla. Lisätietoja on verkkosivulla www.nexstim.com

Steve Beller nimitetty Nexstimiin