23.01.2018 09:00:00 CET

Nexstim Oyj:lle on myönnetty tutkimus- ja kehittämistoiminnan laina Innovaatiorahoituskeskus Business Finland:lta

Yhtiötiedote, Helsinki, 23.1.2018 klo 10.00

Nexstim Oyj:lle on myönnetty tutkimus- ja kehittämistoiminnan laina Innovaatiorahoituskeskus Business Finland:lta

Nexstim Oyj (NXTMH:HEX, NXTMS:STO) ("Nexstim" tai "Yhtiö") on lääkintäteknologiayritys, joka on kehittänyt markkinoimansa uraauurtavan kallon ulkopuoliseen navigoivaan aivostimulaatioon perustuvan laitteiston käytettäväksi hoito- ja diagnostiikkasovelluksissa. Yhtiö ilmoittaa, että Innovaatiorahoituskeskus Business Finland on myöntänyt Nexstim Oyj:lle noin 1 miljoonan euron tutkimus- ja kehittämistoiminnan lainan käytettäväksi uuden sukupolven helppokäyttöisen käyttöliittyman (GUI) kehittämiseksi vakavan masennuksen ja kroonisen kivun hoitoon NBT (Navigated Brain Therapy) järjestelmällä. Tämä kehitysprojekti on tärkeä NBT:llä suoritettavan terapihoidon laajamittaisen käytön mahdollistamiseksi ja täten merkittävä osa Nexstimin terapiatuotteiston kaupallistamisprosessia.

Laina myönnetään vakuutta vaatimattaja  lainan korko on kolme prosenttiyksikköä alle peruskoron, kuitenkin vähintään yksi prosentti. Laina-aika on 7 vuotta, joista 3 ensimmäistä on lyhennyksistä vapaita. Laina maksetaan takaisin vuosittaisin lyhennyksin.

NEXSTIM OYJ
Martin Jamieson, hallituksen pj ja toimitusjohtaja

Lisätietoja saa verkkosivuilta www.nexstim.com tai puhelimitse:

Nexstim                                                                       +447715163942
Martin Jamieson, hallituksen pj. ja toimitusjohtaja                           martin.jamieson@nexstim.com
                                                                                                                                                      
UB Securities Oy (hyväksytty neuvonantaja)           +358 (0)9 2538 0246

Citigate Dewe Rogerson                                     +44 (0)207 2822949
David Dible/Isabelle Andrews/Shabnam Bashir                   david.dible@citigatedewerogerson.com

Tietoja Innovaatiorahoituskeskus Business Finland:sta

Business Finland on globaalin kasvun kiihdyttämö joka luo edellytyksiä uudelle kasvulle auttamalla yrityksiä kansainvälistymään sekä rahoittamalla tutkimusta ja innovaatioita. Huippuasiantuntijat ja uusin tieto nopeuttavat markkinoiden mahdollisuuksien tunnistamista ja auttavat muuttamaan ne kansainvälisiksi menestystarinoiksi.

Tammikuun alussa 2018 kansainvälistymis-, investointi- ja matkailunedistämispalveluita tarjoava Finpro ja innovaatiorahoitusta tarjoava Tekes yhdistyivät Business Finlandiksi. Business Finland kehittää Suomesta maailman vetovoimaisinta ja kilpailukykyisintä innovaatioympäristöä, jossa yritysten on hyvä kasvaa, uudistua ja menestyä.

Business Finlandin strategia on kaksiosainen: mahdollistaa kansainvälistä kasvua yrityksille sekä luoda maailmanluokan liiketoimintaekosysteemejä ja kilpailukykyistä liiketoimintaympäristöä Suomelle.

Business Finlandissa työskentelee 600 asiantuntijaa 40 toimipisteessä ulkomailla sekä toimipisteissä jatkossa 18 maakunnassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa.

Tietoja Nexstim Oyj:stä
Nexstim on lääkintäteknologiayritys, joka on kehittänyt markkinoimansa uraauurtavan kallon ulkopuoliseen navigoivaan aivostimulaatioon perustuvan laitteiston käytettäväksi hoitosovelluksissa (NBT®-järjestelmä) ja diagnostiikkasovelluksissa (NBS-järjestelmä). Nexstimin NBS-laitteisto on ainoa FDA:n hyväksymä ja CE-merkitty navigoivaan kallon läpäisevään magneettiseen stimulaatioon (nTMS) perustuva järjestelmä liikeaivokuoren ja aivojen puhealueiden leikkausta edeltävää kartoitusta varten. Yhtiö on kehittänyt samalle teknologia-alustalle navigoituun aivoterapiaan perustuvan laitteiston (Navigated Brain Therapy, NBT®), joka on CE-hyväksytty käytettäväksi aivohalvauksen, vakavan masennuksen ja kroonisen neuropaattisen kivun hoidossa Euroopassa.

Nexstim on saanut FDA:lta luvan NBT®-järjestelmän markkinointiin ja kaupalliseen jakeluun vakavan masennuksen (MDD) hoidossa. Nexstim aikoo aloittaa NBT®-järjestelmän markkinoinnin tässä tärkeässä käyttöaiheessa vuoden 2018 alkupuolella.

NBT®-laitteiston käyttöä aivohalvauspotilaiden kuntoutuksessa tutkitaan käynnissä olevassa vaiheen III kliinisessä E-FIT-lisätutkimuksessa, johon osallistuu 60 potilasta. Tutkimuksen arvioidaan valmistuvan vuoden 2018 keskivaiheilla, minkä jälkeen Nexstim voi hakea markkinointilupaa FDA:lta. FDA:n markkinointiluvan myötä Nexstim voi aloittaa aivohalvauspotilaiden kuntoutukseen kehittämänsä NBT®-laitteiston markkinoinnin ja myynnin Yhdysvalloissa.

Nexstimin osakkeet on listattu Nasdaq First North Finlandin ja Nasdaq First North Swedenin markkinapaikoilla. Lisätietoja on verkkosivulla www.nexstim.com

Business Finland laina