17.05.2017

NNIT A/S: 5/2017 NNIT køber SCALES og reviderer forventninger til 2017

NNIT A/S ("NNIT"), en førende leverandør af it-services og konsulentydelser meddeler, at man har indgået en aftale om at købe SCALES Group Holding ApS og dets majoritetsejede koncernselskaber ("SCALES Group").

SCALES Group er en førende, dansk konsulentvirksomhed med fokus på levering af state-of-the-art implementering af Microsoft Dynamics AX 365 ERP og CRM løsninger ("Dynamics AX"). I 2016 genererede SCALES Group omsætning på DKK 116 millioner og beskæftiger i øjeblikket 113 medarbejdere i Danmark og Norge. 

NNIT har i dag indgået en aftale med aktionærerne i SCALES Group om at købe 100 % af aktierne i SCALES Group til en købspris af kontant DKK 122 millioner samt en earnout betaling på DKK 52 millioner ved målopfyldelse og er resultatafhængig.

Per Kogut, CEO i NNIT, siger:
"Det glæder mig at annoncere købet af SCALES, og jeg ser meget frem til at byde dem velkommen i NNIT. Tilsammen vil SCALES og NNIT nu kunne varetage den samlede leverance til ERP værdikæden; fra outsourcing, til applikationshåndtering, drift og videreudvikling af vores kunders ERP løsning, Dynamics AX."

Hasse Bergman, CEO i SCALES Group, udtaler:
"Vi har store ambitioner for fremtiden. For fortsat at nå vores strategiske forretningsmål, mener vi at det er rigtigt at alliere os med NNIT. Desuden oplever vi et rigtigt godt kulturelt match mellem vores to virksomheder - og vi ser frem til at blive en del af NNIT holdet."

Transaktionsoverblik
NNIT køber 100 % af aktierne i SCALES Group til en pris af DKK 122 millioner. Aftalen indeholder desuden et earnout element, som ved målopfyldelse er DKK 52 millioner og er resultatafhængig. 

Efter opkøbet vil SCALES Group fortsætte sin daglige drift, og arbejde sammen med NNIT på nye forretningsmuligheder på større projekter og application outsourcing. SCALES vil lyde navnet "SCALES, an NNIT Group Company".

NNIT finansierer opkøbet fra eksisterende kontantbeholdning og bankkredit samt dets beholdning af egne aktier. Der bliver ikke brug for fremmed kapital eller gældsfinansiering.

Aftalen forventes lukket den 31. maj 2017, og SCALES Group bliver forventeligt del af NNIT fra den 1. juni 2017.

Strategisk rationale
Med opkøbet bliver NNIT i stand til at levere hele Dynmics AX pakken fra rådgivning, til implementering og drift, herunder applikationer og infrastruktur.

SCALES Groups tunge viden, tekniske kompetencer og erfaring med Dynamics AX og i særdeleshed med Dynamics 365 platformen kombineret med NNIT's evne til at håndtere store Dynamics AX miljøer vil sikre NNIT et betydeligt Dynamics AX tilbud. NNIT's stærke portefølje af Microsoftprodukter, dets evne og erfaring med integration samt selskabets offshore muligheder, positionerer NNIT som et førende Dynamics AX konsulenthus i Danmark.

Endvidere komplementerer opkøbet NNIT's SAP kompetencer og gør NNIT til unikt dansk ERP hus, der leverer hele ERP-værdikæden for de førende ERP-løsninger på det danske marked.  

Om SCALES Group
SCALES Group er et førende, dansk konsulenthus med fokus på levering af state-of-the-art implementering af Microsoft Dynamicx AX ERP-løsninger. I 2016 genererede SCALES Group omsætning på DKK 116 millioner og et driftsoverskud på DKK 15 millioner svarende til en overskudsgrad på 12,7 %. SCALES Group beskæftiger 113 fuldtidsmedarbejdere i København, Aarhus, Odense og Aalborg i Danmark samt i Oslo, Norge.

SCALES Group er blandt de største Microsoft Dynamics 365 konsulenthuse i Danmark.
I november 2016 blev SCALES Group anerkendt som '2016 Microsoft ERP Cloud Partner of the year in Denmark' og har været blandt de tre endeligt nominerede til denne pris de sidste fire år i træk.

SCALES Group har eller er i gang med at implementere 11 kunder på den nyeste Dynamics 365 platform, hvilket gør SCALES Group til en ledende aktør på denne platform i Danmark og i Skandinavien.

Forventninger
Som en konsekvens af købet, revideres forventningerne til 2017 i faste valutaer:

             
Henvendelse
Investor relations:
Jesper Wagener, Head of Investor Relations: +45 3075 5392, jvwa@nnit.com

Pressehenvendelse:
Helga Heyn, Press relations: +45 3077 8141, hhey@nnit.com 
Rikke Dalager, Head of Communications: +45 3077 8080, rida@nnit.com

Om NNIT
NNIT A/S er en af Danmarks førende leverandører af it-services og rådgivning. NNIT A/S leverer en bred vifte af it-services og -løsninger til sine kunder, primært inden for life sciences-sektoren i Danmark og internationalt samt til kunder inden for kundegrupperne public, enterprise og finance i Danmark. Per 31. december 2016 havde NNIT 2.809 medarbejdere. Mere information på www.nnit.com.

5/2017 NNIT køber SCALES og reviderer forventninger til 2017