Oyj Ahola Transport Abp: KALLELSE TILL ORDINARIE BOLAGSSTÄMMA 8.4.2016

21.March 2016 at 15:00:00 CET

Oyj Ahola Transport Abp
FO 2255397-6

K A L L E L S E

TILL ORDINARIE BOLAGSSTÄMMA 8.4.2016

Aktieägarna i Oyj Ahola Transport Abp kallas till ordinarie bolagsstämma som hålls den 8.4.2016 kl. 10.00 vid Sokos Hotel Kaarle (Salutorget 4, 67100 Karleby). Emottagandet av personer som har anmält sig till stämman och utdelning av röstsedlar börjar kl. 9.30.

A. Ärenden som behandlas på bolagsstämman

1. Öppnande av ordinarie bolagsstämman

2. Ordningsärenden

3.  Bokslutet och verksamhetsberättelsen

4. Revisionsberättelsen

5. Fastställande av bokslutet

6. Beslut om disposition av den vinst som balansräkningen utvisar och dividendutdelning

7. Beslut om ansvarsfrihet för styrelseledamöter och verkställande direktören

8. Beslut om styrelseledamöternas arvoden

9. Beslut om antalet styrelseledamöter

10. Val av styrelseledamöter

11. Val av revisorer

12. Val av nomineringskomitté

13. Avslutande av stämman

B. Bolagsstämmohandlingar

De beslutsförslag som hänför sig till föredragningslistan ovan samt denna stämmokallelse finns tillgängliga på Oyj Ahola Transport Abp:s Internetsidor www.aholatransport.com. Oyj Ahola Transport Abp:s årsberättelse innehållande bokslut, verksamhetsberättelse och revisionsberättelse finns tillgängliga på ovan nämnda Internetsidor senast 24.3.2016. Beslutsförslagen och övriga ovan nämnda dokument finns också tillgängliga vid bolagsstämman. Kopior av dessa handlingar samt av denna stämmokallelse skickas på begäran till aktieägarna.

C. Anvisningar för deltagarna i bolagsstämman

1. Aktieägare som är antecknad i bolagets aktieägarförteckning

Rätt att delta i bolagsstämman har aktieägare som 29.3.2016 har antecknats som aktieägare i bolagets aktieägarförteckning som förs av Euroclear Finland Ab. Aktieägare vars aktier är registrerade på dennes personliga finska värdeandelskonto är antecknad som aktieägare i bolagets aktieägarförteckning.

Aktieägare som är antecknad i bolagets aktieägarförteckning och som vill delta i bolagsstämman skall anmäla sig senast 5.4.2016 vid vilken tidpunkt anmälan skall vara bolaget tillhanda. Anmälan till bolagsstämman kan göras:

a) per e-post info@aholatransport.com;
b) per telefon på numret +358 20 7475 111 eller
c) skriftligt till Oyj Ahola Transport Abp, Indolavägen 33, FI-67600 Karleby.

I samband med anmälan skall anges aktieägarens namn, personbeteckning, adress, telefonnummer samt namnet på ett eventuellt biträde eller ombud och ombudets personbeteckning. De personuppgifter som aktieägarna överlåter till Oyj Ahola Transport Abp används endast för ändamål som hänför sig till bolagsstämman och för behandlingen av därtill anknutna registreringar.

Aktieägare, hans/hennes representant eller ombud skall vid behov på mötesplatsen kunna påvisa sin identitet och/eller behörighet.

2. Ägare till förvaltarregistrerade aktier

Ägare till förvaltarregistrerade aktier har rätt att delta i bolagsstämman med de aktier på basis av vilka han eller hon skulle ha rätt att på bolagsstämmans avstämningsdag 29.3.2016 vara antecknad i aktieägarförteckningen som upprätthålls av Euroclear Finland Ab. Deltagande förutsätter ytterligare att aktieägaren på grundval av dessa aktier senast 5.4.2016 kl. 10.00 har antecknats i den tillfälliga aktieägarförteckning som upprätthålls av Euroclear Finland Ab. För de förvaltarregistrerade aktiernas del utgör detta också anmälan till bolagsstämman.

Ägare till förvaltarregistrerade aktier uppmanas i god tid begära av sin egendomsförvaltare nödvändiga anvisningar gällande aktieägarens införande i den tillfälliga aktieägarförteckningen, utfärdande av fullmakter samt anmälan till bolagsstämman. Egendomsförvaltarens kontoförande institut anmäler ägare till förvaltarregistrerade aktier som vill delta i bolagsstämman att införas i bolagets tillfälliga aktieägarförteckning senast vid ovannämnda tidpunkt.

Ytterligare information härom finns även tillgänglig på bolagets Internetsidor www.aholatransport.com

3. Ombud och fullmakter

Aktieägare får delta i bolagsstämman och där utöva sina rättigheter genom ombud. Aktieägarens ombud skall visa upp en daterad fullmakt eller på annat tillförlitligt sätt visa sin rätt att företräda aktieägaren. Om en aktieägare företräds av flera ombud på bolagsstämman, vilka företräder aktieägaren med aktier som förvaras på olika värdepapperskonton, ska det i samband med anmälan uppges med vilka aktier varje ombud företräder aktieägaren.

Eventuella fullmakter bör sändas i original till Oyj Ahola Transport Abp, Indolavägen 33, FI-67600 Karleby innan anmälningstidens utgång.

4. Övriga anvisningar och information

Aktieägare som är närvarande vid bolagsstämman har frågerätt beträffande ärenden som behandlas vid bolagsstämman i enlighet med 5 kap. 25 § i aktiebolagslagen.

På dagen för denna stämmokallelse 21.3.2016 uppgår det totala antalet aktier i Oyj Ahola Transport Abp till 14 571 339 A-aktier och 254 630 B-aktier. A-aktierna berättigar till tio röster och B-aktierna till en röst per aktie.

Aktieägarna bjuds på kaffe före stämman från och med kl. 9.30.

I Karleby, den 21 mars 2016

Oyj Ahola Transport Abp

STYRELSEN