Oyj Ahola Transport Abp: Ahola Transport nöjda med noteringen på First North Finland trots initialt strul i handeln

01.April 2016 at 11:58:00 CET

Efter två dagar av handel med aktien på First North under visst strul ser Ahola Transport det hela ändå som rätt beslut att notera aktien i Finland. Bytet av handelsplats genomfördes för att underlätta handeln för de finska aktieägarna.

 

VD Hans Ahola kommenterar:

"Vi är mycket nöjda med mottagandet och supporten från Nasdaq Helsingfors som har gjort allt för att handeln ska vara så transparent och rättvis som möjligt. Jag förstår om det kan ställa till det på marknaden när vi byter från Sverige till Finland då det innebär förändrad handelsvaluta och en ny marknadsplats. Jag ser strulet som en parentes och ser fram emot ett långt och gott samarbete med börsen."

 

Susanna Tolppanen, ansvarig för övervakningen av handeln på First North Finland, säger:

"Alla hade inte uppfattat att Ahola Transport bytt handelsplats och att valutan ändrats från svenska kronor till euro. Vi har kansellerat de felaktiga aktieordrarna för att ingen ska komma till skada. Det är ingen stor sak. Samma sak kan hända vid aktiesplittar och efter utdelningar. Vi beklagad dock det inträffade och välkomnar bolaget till vår marknadsplats".

  

Ahola Transport har tidigare varit noterade på Aktietorget i Sverige men har valt att byta handelsplats. Handeln på First North Finland ska löpa smidigare och gynna både finska och svenska investerare, samtidigt som det öppnar upp för fler internationella ägare genom Nasdaqs handelssystem. Handeln med Ahola Tranports aktie inleddes i Helsingfors onsdagen den 30 mars.

 

 

 

Karleby, 1 april 2016

 

 

 

För med information, vänligen kontakta:

Hans Ahola, Vd, Ahola Transport

Tel: +358 44 4494 000

E-mail: hans.ahola@aholatransport.com

 

Rickard Snellman, Business Controller / IR, Ahola Transport

Tel: +358 44 4494 228

E-mail: rickard.snellman@aholatransport.com