Oyj Ahola Transport Abp: Ahola Transport förnyar fordonsparken

13.July 2016 at 10:27:00 CET

Ahola Transport förnyar fordonsparken

 

Ahola Transport har gjort avtal med Schmitz Cargobull Finland om införskaffande av drygt 100 nya trailers.

Investeringen är ett led i Ahola Transports strategi där man ytterligare fokuserar på kundservice och kvalitet. En modern flotta, vars mått och egenskaper är optimerade för att fylla marknadens krav och behov utgör en grundpelare i Ahola Transports kvalitetsbygge och skall bidra till ökad effektivitet, kvalitet och säkerhet.

Processen i att förnya trailerflottan inleddes för ett år sedan och innan beslut om val av leverantör kunde fattas har man testat och utvärderat olika alternativ.

"Schmitz Cargobull Finland var den som bäst kunde uppfylla våra krav och behov" säger inköpsdirektör Ole Nyblom och tillägger att han är glad över att kunna erbjuda nya, snygga och ändamålsenliga redskap åt våra chaufförer och kunder.

De nya ekipagen kommer med Ahola Transports förnyade logo och därmed kommer allmänheten att få se det förnyade Ahola i takt med att de nya ekipagen rullar i trafik under hösten. En mera synlig lansering av den förnyade brandingen sker i Karleby i september.

 

För mera information, kontakta:

Ole Nyblom, inköpsdirektör 

Tel: +358 44 4494 444

ole.nyblom@aholatranpsort.com

 

Hans Ahola, VD

Tel: +358 44 4494 000

hans.ahola@aholatransport.com

 

 

 

Ahola Transport är en finsk transport- och logistikkoncern med verksamhet i Norden, Baltikum och CEE-länderna (Polen, Tjeckien och Slovakien). Ahola Transport erbjuder dynamiska logistiktjänster och specialtransporter, vilka utformas i nära samarbete med kunderna. Koncernen vänder sig främst till kunder med högt ställda krav på precision och flexibilitet, och som ser en strategisk logistikpartner som en integrerad del av den egna produktions- och distributionsapparaten. Koncernen, med huvudkontor i Karleby, Finland, har idag ca 200 anställda, opererar ca 400 lastfordon och har hubbar för transportoptimering i Finland, Sverige och Estland. Ahola Transports årsomsättning uppgår till nära 100 M€.