Oyj Ahola Transport Abp käynnistää strategisen kehitysohjelman ja siihen liittyvät yhteistoimintaneuvottelut

08.Marraskuu 2016 at 08:00:00 CET

Ahola_Transport_yhtiötiedote_08112016

Oyj Ahola Transport Abp käynnistää strategisen kehitysohjelman ja siihen liittyvät yhteistoimintaneuvottelut

Oyj Ahola Transport Abp:n yhtiötiedote 8. marraskuuta,  klo 9:00

Oyj Ahola Transport Abp:n hallitus on päättänyt käynnistää strategisen kehitysohjelman. Kehitysohjelmassa keskitytään yhtiön johtamisen perusasioihin, digitalisaation tehokkaampaan hyödyntämiseen, laatuun ja asiakaskeskeisyyden parantamiseen.    Kehitysohjelman tavoitteena on parantaa kannattavuutta ja fokusoida tekemistä asiakaskeskeisyyteen.

Osana strategista kehitysohjelmaa käymme läpi organisaation tehtävät ja rakenteet. Tästä syystä Ahola Transport konserni aloittaa koko Suomen henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut rakennemuutoksista ja henkilöstövähennyksistä. Henkilöstön vähentämistarve on enimmillään 15 henkilötyövuotta. Suunniteltujen henkilöstöön liittyvien toimenpiteiden vaikutukset selviävät kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Kehitysohjelman vaikutukset toiminnan kannattavuuteen alkavat näkyä vaiheittain vuoden 2017 toisella vuosipuoliskolla.

Kuljetusala on murroksessa ja luo merkittäviä uusia mahdollisuuksia juuri digitalisaation myötä. Markkinatilanne on edelleen haastava kansainvälisissä kuljetuksissa johtuen yleisestä taloustilanteesta. Haluamme kuitenkin olla edelläkävijänä toimialan muutoksessa ja kehittää dynaamisia kuljetusratkaisuja yhä tehokkaammiksi, taloudellisemmiksi ja vielä paremmin asiakkaiden tarpeisiin sopeutuviksi. "Nyt on hyvä hetki toteuttaa tarvittavat kehittämistoimet, joilla varmistamme palvelujemme kilpailukyvyn myös tulevaisuudessa", toteaa liiketoimintajohtaja Jukka Raudasoja.

Ahola Transport pitää ennallaan toisen vuosineljänneksen julkaisun yhteydessä antamansa ohjeistuksen, jonka mukaan koko vuoden osalta odotamme pientä parannusta viimevuoden liiketulokseen, joka oli 1,6 miljoonaa euroa.

Oyj Ahola Transport Abp on suomalainen listattu perheyritys, joka 400 ajoneuvolla tarjoaa dynaamisia kansainvälisiä kuljetuksia ja logistiikkapalveluja. Asiakkaamme ovat Pohjoismaissa, Baltianmaissa ja CEE-maissa. Asiakaskuntamme rakentuu pitkäaikaisiin suhteisiin, jotka ovat rakentuneet asiakaslähtöisten ratkaisujen kautta yli 60-vuoden historiamme aikana. Kuljetuskonsernin liikevaihto on noin 100 M€. Pääkonttorimme sijaitsee Kokkolassa.  

Lisätietoja:

Jukka Raudasoja, Liiketoimintajohtaja                   Stefan Kaptens, Talousjohtaja
Puh. +358 400 442 761                                             Puh. + 358 44 4494 024

Hyväksytty neuvonantaja:
Privanet Securities Oy
Karri Salmi                                                                    Kimmo Lönnmark
Puh. +358 50 67 540                                                  Puh. +358 50 67 541