Oyj Ahola Transport Abp inleder ett strategisk utvecklingsprogram och dithörande samarbetsförhandlingar

08.November 2016 at 08:00:00 CET

Ahola_Transport_bolagsmeddelande_08112016

Oyj Ahola Transport Abp inleder ett strategisk utvecklingsprogram och dithörande samarbetsförhandlingar 

Oyj Ahola Transport Abp:s bolagsmeddelande den 8 november, kl 9:00.

Oyj Ahola Transport Abp:s styrelse har beslutat inleda ett strategiskt utvecklingsprogram. Utvecklingsprogrammet fokuserar på att förbättra grundförutsättningarna i ledarskapet, i högre grad utnyttja digitaliseringens möjligheter, förbättra kvalitet och kundfokus i verksamheten. Målsättningen med utvecklingsprogrammet är att förbättra lönsamheten och fokusera på åtgärder kring högre kundfokus.

Som en del av det strategista utvecklingsprogmmet utvärderas funktioner och strukturer i organisationen och därför inleder Ahola Transport samarbetsförhandlingar omfattande koncernens alla anställda i Finland. Samarbetsförhandlingarna gäller både strukturförändringar och personalminskningar som kan uppgå till maximalt 15 årsverken. Omfattningen av de planerade åtgärderna klarnar i slutet av året.

Effekterna av utvecklingsprogrammet kommer synas stegvis i lönsamheten inom andra halvåret 2017

Transport och logistikbranchen är i en förändring där pågående digitalisering ger stora nya möjligheter. Marknaden inom internationella transporter är fortfarande utmanande på grund av det allmänna ekonomiska läget. Vi vill ändå vara en föregångare i förändringen av branchen via utveckling av dynamiska transportlösningar till att bli ännu effektivare, mera ekonomiska och allt bättre anpassade till kundernas behov. "Det är nu rätt tidpunkt att genomföra nödvändliga utvecklingsåtgärder för att säkerställa våra tjänsters konkurrenskraft även i framtiden"  - konstaterar affärsområdeschef Jukka Raudasoja.

Ahola Transport håller fast vid sin i halvårsrapporten kommunicerade prognos för innevarande period, vi tror vi på en liten förbättring av fjolårets rörelseresultat som låg på 1,6 m€ 

Oyj Ahola Transport Abp är ett finländskt publikt noterat familjeföretag som med 400 fordon erbjuder dynamiska internationella transporter och logistiktjänster. Våra kunder finns i Norden, Baltikum och CEE -länderna. Vår kundkrets bygger på långsiktiga relationer som byggts upp genom kundspecifika lösningar under vår över 60-åriga historia. Transportkoncernen med huvudkontor i Karleby omsätter ca 100 M€.

Mer information:

Jukka Raudasoja, Affärsområdeschef                    Stefan Kaptens, CFO
Tel. +358 400 442 761                                               Tel. + 358 44 4494 024

Godkänt rådgivare:
Privanet Securities Oy
Karri Salmi                                                                   Kimmo Lönnmark
Tel. +358 50 67 540                                                    Tel. +358 50 67 541