08.06.2016 13:35:10 CET

PolyPlank AB : Årets utställare på SABO Fastighetsdagar

PolyPlank AB (publ) från Färjestaden visade upp Sveriges modernaste miljövänliga tvättstuga - Poly Laundry System - på SABO:s Fastighetsdagar på Älvsjömässan i Stockholm. Femhundra deltagare från landets allmännyttiga bostadsföretag röstade fram Ölandsföretaget till Årets utställare.

Det betyder mycket för oss att vi blev så uppskattade hos Allmännyttan, säger Hasse Ericsson, affärsutvecklare på PolyPlank.

Sveriges modernaste miljövänliga tvättstuga
I ljusa fristående hus av återvunnet, underhållsfritt fasadmaterial och med hypermoderna, självdoserande tvättmaskiner ska vi få möjlighet att tvätta 24-7 utan att störa grannarna. Tvättbokning sker från App eller via display som nås med samma "tag" som fungerar som nyckel till tvättstugan.

Modernt tänk
Med ökade kvadratmeterpriser och mindre tillgängliga ytor i nyproducerade bostäder är det angelägnare än någonsin att gemensamt dela på ytor som tvättstugan. Den moderna tvättstugan ligger inte i ett trång och mörkt källarutrymme, utan är placerad i ett ljust, tryggt, handikappanpassat och miljövänligt hus på gården, där man kan få tvättider dygnet runt utan att störa någon granne.

Tvättmaskinerna är energisnåla och självdoserande för att minimera miljöproblemet som överdosering av tvättmedel innebär.

Väggbeklädnaden utgörs både utvändigt och invändigt av den praktiskt taget underhållsfria PolyPlank. Bättre än trä eller puts på utsidan och bättre än kakel på insidan. Materialet i PolyPlank är en kretsloppsprodukt. Det består av återvunnen plast och organiska fibrer utan tillsatser som smälts samman och strängsprutas till plankor med samma bearbetningsegenskaper, sågas och skruvas, som trä. Livslängden är dock överlägsen trämaterial eftersom PolyPlank inte ruttnar, inte behöver målas och är lätt att tvätta av. Tjugofem års garanti lämnas mot röta.

SABO Fastighetsdagar
SABO Fastighetsdagar är två fullmatade dagar, den 1-2 juni, med studiebesök, inspirationsföreläsningar och seminarier om bland annat nyproduktion, renovering och integration med bl.a. bostadslösningar för nyanlända.
- Det är en viktig händelse som samlar Sveriges allmännyttiga bostadsföretag kring viktiga frågor. I år ökade vi deltagarantalet rejält, från 320 till 500 representanter, säger Stefan Björling, SABO Fastighetsutveckling.

Rena fördelar
Fördelarna för fastighetsägare räknas i Life Cycle Cost (LCC). När vi tittar på investering, installation, drift och underhåll över produktens hela livslängd och dessutom väger in kassation när produkten är förbrukad, så får vi den totala livscykelkostnaden. Den kostnaden är väldigt fördelaktig på vår gemensamma produkt, säger Peter Sundqvist, försäljningschef AHL Electrolux Laundry Systems Sweden AB.

Fastighetsytor är en knapp resurs som vi är rädda om. Att flytta ut tvättstugan på gården ger mer bostads-, förråds- eller kommersiella utrymmen. Kan vi ge möjligheter för fastighetsägaren att skapa mer intäkter på sina utrymmen så ger det förstås ytterligare incitament till vår idé, säger Hans Ericsson på PolyPlank.

PolyPlank erbjuder totalentreprenad till bostadsbolag, fastighetsägare och byggbolag. Från att rita in tvättstugan på innergården till gjutning av bottenplatta och anslutning av el, vatten och avlopp. Sedan kommer huset i väggmoduler som monteras på plats. Valmat tak med ljusinsläpp runt om läggs på, klinkers på golvet och därefter inreds med Electroluxmaskiner.

De boende får en ljus, trevlig, lättskött, handikappanpassad och miljövänlig tvättstuga som är tillgänglig dygnet runt.

För mer information om PLS kontakta Hans Ericsson, PolyPlank AB (publ), 0725-35 72 72. hans.ericsson@polyplank.se

FAKTA POLY LAUNDRY SYSTEM
- Återvunnet, underhållsfritt väggmaterial såväl invändigt som utvändigt.
- Tvättstugor i standardutförande från 25-100 m2, 2 till 8 rum med tre maskiner i varje. Varje rum betjänar ca 25 lägenheter.
- Tvättmaskiner med automatisk dosering minimerar miljöproblemet med överdosering.
- Handikappanpassad inredning med höj- och sänkbara bänkar/hoar.
- Från det att plattan är gjuten till första tvätten tar inte mer än ca 2 veckor.

-------------------------------------------------------------
PolyPlank har utvecklat en metod att tillverka produkter genom att använda återvunnen plast och organiska fibrer utan tillsatser. Produkterna har träets positiva material- och bearbetningsegenskaper men väsentligt bättre motståndskraft mot fukt och röta, dessutom kan det återvinnas. Sedan 1994 har företaget arbetat med cirkulär ekonomi och utvecklat produkter i återvinningsbart material, de senaste 10 åren med fokus mot applikationer inom fastighetssektorn. Produktion och huvudkontor finns i Färjestaden på Öland. PolyPlank handlas på NASDAQ OMX First North under beteckningen POLY. www.polyplank.se.

För mer information kontakta vd Bengt Nilsson, PolyPlank AB (publ), 0485-66 44 85. Bengt.nilsson@polyplank.se

Pressmeddelande