2012-06-29

TradeDoubler AB : Rob Wilson utsedd till ny VD

Rob Wilson har utsetts till Urban Gillströms efterträdare som VD och koncernchef för TradeDoubler. Rob Wilson ansvarar idag för TradeDoublers verksamhet i Storbritannien och Irland i rollen som Market Unit Leader North West.

"Urban Gillström har satt en tydlig strategi och riktning för Tradedoubler och har skapat en organisation som klarar att leverera skalbar lönsam tillväxt. Ledarrollen förändras nu följaktligen mot kommersiellt och operationellt genomförande. Med ett starkt kommersiellt track record och ett brett branschkunnande, är Rob en perfekt kandidat för VD-rollen", säger Mats Sundström, ordförande.

"Under de senaste två åren har vi gjort stora framsteg mot skalbar lönsam tillväxt, ett starkt ledarskap inom vår kärnverksamhet, och en bättre arbetsplats. Det är med fullt förtroende som jag lämnar över till Rob Wilson som bidragit på ett utmärkt sätt i koncernledningen", säger Gillström.

"TradeDoubler är ledande i Europa inom prestationsbaserad marknadsföring och jag ser fram emot att stärka vår position ytterligare utifrån den starka plattform Urban lagt", säger Rob Wilson.

Rob Wilson tillträder VD-posten den 1 augusti 2012.

Rob Wilson rekryterades till TradeDoubler under 2011 från en position som Chief Revenue Officer vid Epic Media Group med ansvar för global försäljning på det amerikanska annonsnätverket. Dessförinnan har han haft ledande befattningar inom prestationsbaserad marknadsföring på internet hos Zanox och 24/7 Real Media.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Mats Sundström, ordförande                        
Tel: 070 - 342 8790

För mer information vänligen besök www.tradedoubler.com

Om Tradedoubler

Tradedoubler hjälper företag att förbättra sina resultat online, både för att sälja mer och för att skapa medvetenhet om sitt varumärke. Kärnverksamheten är prestationsbaserad marknadsföring över Internet. Med ett nätverk med över 140 000 webbpublishers hjälper Tradedoubler över 2 000 annonsörer från hela världen att nå sina affärsmål. Företaget har en unik räckvidd och når ca 70 procent av Europas e-handelskonsumenter. Bland annonsörerna finns Apple, American Express, Dell, Disney, Expedia, CDON. Aktien noteras på Nasdaq OMX. Mer information finns på www.tradedoubler.com

Rob Wilson ny VD