Van Lanschot benoemt Richard Bruens als hoofd private banking

body { font-family: Arial, Verdana, Helvetica; font-size: 13px;} table.hugin { border-color:black;} td.hugin { padding: 3px; border-color:black;}

's-Hertogenbosch, 23 mei 2013

Van Lanschot maakt vandaag bekend dat Richard Bruens is benoemd als hoofd private banking. Bruens is afkomstig van ABN AMRO, waar hij Global Head Private Wealth Management en Global Head Products & Solutions voor ABN AMRO Private Banking was. Zijn startdatum bij Van Lanschot is 1 augustus 2013.

Karl Guha, CEO Van Lanschot: "Wij zijn zeer verheugd met de benoeming van Richard binnen onze bank. Zijn achtergrond en ervaring maken hem bij uitstek geschikt om private banking, in het hart van ons bedrijf, te gaan leiden. Ik ben ervan overtuigd dat hij een grote bijdrage zal leveren aan de uitvoering van onze strategie om onze positie als gespecialiseerde, onafhankelijke wealth manager te versterken."

Richard Bruens (1967) begon zijn loopbaan bij ABN AMRO, waar hij tot en met 2007 verschillende leidinggevende functies bekleedde in de Global Markets divisie en op het hoofdkantoor. Hij werkte in deze periode onder andere in het Verenigd Koninkrijk, Griekenland en Saudi-ArabiŽ. In 2007 werd hij lid van de Raad van Bestuur van Renaissance Capital in Moskou, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor strategie, marketing, investor relations en communicatie. In 2010 keerde hij terug naar Nederland, waar hij lid werd van het managementteam van ABN AMRO in de hierboven genoemde functie.

Media Relations: +31 73 548 35 25; mediarelations@vanlanschot.com

Investor Relations: +31 73 548 33 50; investorrelations@vanlanschot.com

Van Lanschot NV is de houdstermaatschappij van F. van Lanschot Bankiers NV, de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. Als wealth manager is Van Lanschot, met haar merknamen Van Lanschot en Kempen & Co, actief in private banking, asset management en merchant banking, met als doel het behoud en de opbouw van vermogen van haar klanten. Van Lanschot NV is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

www.vanlanschot.nl.

Het persbericht kan gedownload worden via onderstaande link: