Publicerad: 2014-03-24 14:00:00 CET
Vitec Software Group AB
Vitec förvärvar AutoData Norge AS

Vitec Software Group AB (publ) har den 24 april avtalat om förvärv av 100 % av aktierna i det norska programvarubolaget AutoData Norge AS, som erbjuder ett branschspecifikt affärssystem för den norska bildelsbranschen. Bolaget omsatte 2013 38,3 MNOK, med nära 100 % repetitiva intäkter och ett resultat före skatt på 6,4 MNOK. Betalning sker kontant med 33,4 MNOK vid tillträdet. Förvärvet bedöms direkt resultera i en ökning av vinst per aktie för Vitec. Tillträde sker per den 24 april.

Umeå, 2014-04-24 14:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- 
Programvarubolaget AutoData Norge AS, som startades 1979, levererar ett branschspecifikt affärssystem för norska bilbranschen med stöd för försäljning, inköp, lagerstyrning, fakturering, redovisning och lön. Kunderna är såväl importörer, grossister, detaljister, distributörer och återförsäljare men även verkstäder. AutoDatas affärsmodell med en helt SaaS-baserad leverans till kunderna ger en mycket hög andel repetitiva intäkter, i det närmaste 100 %. Genom förvärvet stärker Vitec sin ställning som en långsiktig och resursstark nordisk leverantör av branschspecifika affärssystem. Betalning för verksamheten sker kontant med 33,4 MNOK vid tillträdet. Förvärvet tillför Vitec-koncernen 17 nya medarbetare.

-  "I Vitec har vi hittat en stark och långsiktig ägare som kan vidareutveckla bolaget till nytta för både våra kunder och våra medarbetare. Tillsammans i Vitec-koncernen får vi större resurser till att utveckla bolaget, och med Vitecs strategi med internationalisering blir framtiden spännande", säger Svein Roger Westengen, VD AutoData.

-  "Att AutoData nu får en dokumenterat långsiktig och erfaren ägare i Vitec är bra för AutoDatas kunder och därmed hela bilbranschen i Norge. Vitecs 30-åriga erfarenhet som programleverantör borgar för en fortsatt stabil utveckling av AutoDatas erbjudande.", säger Morten Birkeland VD i Sørensen og Balchen, en del av Mekonomen Group och styreleider i AutoData.

-  "Förvärvet av AutoData utgör ett naturligt steg i Vitecs plan att fortsätta expandera vår verksamhet både till fler marknader och fler nischer. Genom förvärvet stärker vi vår position som leverantör av branschspecifika affärssystem i Norden, säger Lars Stenlund, VD Vitec Software Group.

För mer information kontakta
Lars Stenlund, VD, Vitec Software Group, tel. +46 70 659 49 39
Svein Roger Westengen, VD, AutoData, tel. +47 950 59 578
Morten Birkeland, VD, Sørensen og Balchen samt styreleider i AutoData, tel. +47 92 06 95 00

Disclaimer:
Informationen är sådan som Vitec Software Group AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappers­marknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande torsdag den 24 april 2014 kl 14:00.

Vitec Software Group AB (publ) är ett programvarubolag som erbjuder specifika affärssystem. Bland kunderna finns bygg- och fastighetsbolag, fastighetsmäklare, energibolag, tidningsföretag, banker & försäkringsbolag samt bolag med företagshälsovård online. Bolaget omsätter på årsbasis ca 400 Mkr och har ca 320 medarbetare. Vitec är noterat på Nasdaq OMX, Stockholm.

www.vitec.se   Säte: Box 7965, 907 19 Umeå. Telefon 090-15 49 00