Publicerad: 2014-04-08 09:00:00 CET
Vitec Software Group AB
Vitec tecknar SaaS-avtal med HusmanHagberg

Vitec har tecknat avtal med fastighetsmäklarkedjan HusmanHagberg avseende tillhandahållande av Vitecs nya mäklarsystem Express enligt SaaS-principen (Software as a Service). Avtalet innebär att samtliga kontor hos HusmanHagberg under våren 2014 flyttar in i Vitecs driftmiljö samt börjar använda molntjänsten Vitec Express.

Umeå, 2014-04-08 09:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- 
Vitec Express lanserades våren 2013 och är Vitecs webbaserade mäklarsystem. Express förenklar fastighetsmäklarens vardag och gör det möjligt att arbeta mobilt, eftersom Express har stöd för alla moderna enheter som exempelvis läsplattor, mobiler och persondatorer. Express är en del av det nya helhetserbjudandet från Vitec där samtliga affärskritiska program, drift och underhåll ingår och erbjuds i form av en molntjänst.

- Då vi på HusmanHagberg är inne i en expansiv fas möjliggör den nya molntjänsten att vi enkelt kan växa och utöka till fler kontor. Vi slipper instegshinder som till exempel uppgradering av servrar och systeminstallationer. Samtidigt tillgodoser vi, med Vitec Express, våra mäklares behov av snabb och smidig åtkomst till mäklarsystemet oberoende var de för stunden befinner sig, säger Lennart Hagberg VD på HusmanHagberg.

- Med Vitecs erbjudande säkerställer vi en modern och stabil it-miljö för våra användare. Vi får tillgång till smidiga integrationsmöjligheter och kan göra egna anpassningar kopplade till mäklarsystemet, vilket ligger helt i linje med vår digitala strategi fortsätter Åsa Davidsson Marknadschef på HusmanHagberg.

- Vi är glada över förtroendet att även fortsättningsvis få vara en del av HusmanHagbergs framgång och framtida utveckling. Även om vi sedan tidigare har fler än 400 fastighetsmäklare som användare av Vitec Express så ser vi avtalet med HusmanHagberg som ett stort genombrott då det är den första stora mäklarkedjan som väljer att helt gå över till vårt nya erbjudande, säger Richard Larsson, VD på Vitec Affärsområde Mäklare.

HusmanHagberg
HusmanHagberg är en expansiv franchisekedja med 75 kontor och över 300 medarbetare. Kedjan är privatägd och oberoende -  helt fristående från banker och försäkringsbolag.

Vitec - Affärsområde Mäklare
Affärsområde Mäklare är den marknadsledande leverantören av kompletta affärssystem för fastighetsmäklare i Sverige och Norge. Affärsområdet omsätter cirka 180 Mkr/år och ingår i Vitec Software Group AB (publ).

För mer information kontakta
Richard Larsson, VD, Vitec Affärsområde Mäklare Sverige, tel: +46 8 705 38 31
Lennart Hagberg, VD, HusmanHagberg, tel: +46 8 411 22 48
Åsa Davidsson, Marknadschef, HusmanHagberg, tel: +46 8 411 21 04
  

Disclaimer:
Informationen är sådan som Vitec Software Group AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappers­marknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande tisdag den 8 april 2014 kl 09:00.

Vitec Software Group AB (publ) är ett programvarubolag som erbjuder specifika affärssystem. Bland kunderna finns bygg- och fastighetsbolag, fastighetsmäklare, energibolag, tidningsföretag, banker & försäkringsbolag samt bolag med företagshälsovård online. Bolaget omsätter på årsbasis ca 400 Mkr och har ca 320 medarbetare. Vitec är noterat på Nasdaq OMX, Stockholm.

www.vitec.se   Säte: Box 7965, 907 19 Umeå. Telefon 090-15 49 00