Publicerad: 2014-06-30 13:20:00 CET
Vitec Software Group AB
Vitec förvärvar Aloc A/S i Danmark

Vitec Software Group AB (publ) har idag den 30 juni 2014 förvärvat 100 % av aktierna i det danska programvarubolaget Aloc A/S av BEC (Bankernas EDB Central). Aloc erbjuder branschspecifika verksamhetssystem för den nordiska finans- och försäkringsbranschen. Bolaget omsatte för helåret 2013 82,7 MDKK, med ca 65 % repetitiva intäkter och redovisade ett EBITDA resultat om 12,1 MDKK. Betalning sker med 71 MDKK vid tillträdet som sker omgående. Förvärvet bedöms direkt resultera i en ökning av vinst per aktie för Vitec.

Umeå, 2014-06-30 13:20 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- 
Programvarubolaget Aloc A/S har sedan 1985 utvecklat och erbjudit programvara för kunder inom finansmarknaden, och täcker med sitt produktutbud det kunderna behöver för portfölj- och riskhantering samt för kontanter och värdepappershandel. Med sin kundorienterade syn på marknaden och sina långa kundrelationer har man utvecklats till ett företag med 75 anställda på sitt huvudkontor i Odense och en filial i Oslo.

- "I Vitec har vi hittat en stark och långsiktig ägare som kan vidareutveckla bolaget till nytta för både våra kunder och våra medarbetare. Tillsammans i Vitec-koncernen får vi större resurser till att utveckla bolaget, och med Vitecs strategi med internationalisering blir framtiden spännande", säger Kim Nørgaard Andreasen, CEO Aloc.

- "Att Aloc nu får en dokumenterat långsiktig och erfaren ägare i Vitec är bra för Alocs kunder och därmed hela branschen i Danmark. Aloc har de senaste åren utvecklats mycket positivt och har idag en väl fungerande verksamhet. Vitecs 30-åriga erfarenhet som programleverantör borgar för en fortsatt stabil utveckling av Aloc.", säger Kurt Nørrisgaard, CEO i BEC, tidigare styrelseordförande i Aloc och idag en betydande kund.

- "Förvärvet av Aloc utgör ett naturligt steg i Vitecs plan att fortsätta expandera vår verksamhet både till fler marknader och fler nischer. Genom förvärvet stärker vi vår position som leverantör av branschspecifika affärssystem i Norden, säger Lars Stenlund, VD Vitec Software Group.

För mer information kontakta
Lars Stenlund, VD, Vitec Software Group AB, tel. +46 70 659 49 39
Kim Nørgaard Andreasen, CEO, Aloc A/S, tel. +45 6313 6181  

 

Disclaimer:
Informationen är sådan som Vitec Software Group AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappers­marknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande Måndag den 30 juni 2014 kl 13:20.

 

Vitec Software Group AB (publ) är ett programvarubolag som erbjuder specifika affärssystem till den nordiska marknaden. Bolaget, med verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark växer i den mogna delen av programvarubranschen genom att konsolidera vertikala programvarusegment. Bland kunderna finns fastighetsmäklare, bygg- och fastighetsbolag, banker & försäkringsbolag, energibolag, hälsoföretag, bildelshandlare samt tidningsföretag.  Koncernens omsättning har en årstakt om 575 Mkr och har ca 400 medarbetare. Vitec är noterat på Nasdaq OMX, Stockholm.
 

www.vitec.se   Säte: Box 7965, 907 19 Umeå. Telefon 090-15 49 00