Publicerad: 2014-06-18 09:15:00 CET
Vitec Software Group AB
Vitec levererar system för bostadsförmedling till Kungsbacka Kommun

Vitec har tecknat avtal med Kungsbacka kommun avseende ett system för bostadsförmedling.

Umeå, 2014-06-18 09:15 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --    

Kungsbacka Kommun ska öka servicen till sina medborgare med en ny tjänst för bostadsförmedling. De som är sökande kommer att få möjlighet att se och söka alla lediga lägenheter inom Kungsbacka kommun på en sida, samtidigt som de kommer att kunna få tillgång till "Mina sidor". De fastighetsägare som finns i kommunen kommer att på ett enkelt sätt få möjlighet att publicera sina lediga lägenheter. Kungsbacka kommun kommer att administrera systemet. Det nya systemet beräknas lanseras i slutet av 2014.

- IT-stödet kommer att innebära en stor förbättring av bostadsförmedlingen med en ökad kvalitet och tillgänglighet för de som söker bostad. Det är viktigt för oss att det blir bra redan från starten. Därför vill vi invänta det nya modernare IT-stödet innan vi lanserar tjänsten, säger Ulrika Haij, projektledare, Kungsbacka Kommun.

- Vi är mycket glada för att ha fått förtroendet att leverera den här lösningen och vi ser en stor potential för den här typen av kommunala bostadsförmedlingar i övriga Sverige, säger Magnus Persson, försäljningschef på Vitec.

- Vitec har levererat liknande lösningar för bostadsförmedlingar till flera kunder, bland annat till Boplats Göteborg och Jönköpings kommun. De känns som en pålitlig och kunnig leverantör säger Ulrika Haij, projektledare, Kungsbacka Kommun.

Kungsbacka Kommun
I Kungsbacka växer framtiden och vi ligger på ca 20 minuters pendlingsavstånd från Göteborg. Som en av landets främsta tillväxtkommuner satsar vi hårt på att ha en riktigt bra verksamhet och service med hög kvalitet för våra 77 000 invånare. I kommunen pågår ett arbete i flera forum för att utveckla e-tjänster och digitala arbetssätt med målsättningen att göra kommunens tjänster enklare, öppnare och effektivare för invånarna. Läs mer på www.kungsbacka.se.


Vitec - Affärsområde Fastighet
Vi inom Affärsområde Fastighet erbjuder affärssystem för byggbolag och fastighetsbolag. Vårt fastighetssystem och ekonomisystem har funktioner för webb och mobil, finns som molntjänst eller egen installation, hos er eller hos oss. På mest effektiva sätt stödjer och optimerar vi processer för uthyrning & försäljning, kundservice, ekonomi, teknisk förvaltning och energiuppföljning.

För mer information kontakta
Magnus Persson, Vitec , Försäljningschef Vitec Fastighet, tel 070-796 3513
Ulrika Haij, Kungsbacka Kommun, Projektledare, tel 0300-83 81 21
  

 

Vitec Software Group AB (publ) är ett programvarubolag som erbjuder specifika affärssystem. Bland kunderna finns bygg- och fastighetsbolag, fastighetsmäklare, energibolag, tidningsföretag, banker & försäkringsbolag samt bolag med företagshälsovård online. Bolaget omsätter på årsbasis ca 400 Mkr och har ca 320 medarbetare. Vitec är noterat på Nasdaq OMX, Stockholm.

www.vitec.se   Säte: Box 7965, 907 19 Umeå. Telefon 090-15 49 00