Publicerad: 2015-01-26 08:30:00 CET
Vitec Software Group AB
Vitec minskar utspädning genom återlöst konvertibellån

Vitec återlöser det konvertibla förlagslån som Norrlandsfonden tecknade 2008. Lånet uppgick till 10 Mkr, med fast ränta 3,9 % och med konverteringskurs 35 kr. Vid full konvertering skulle detta medfört en utspädning om ca 4,6 % av kapitalet och ca 2,1 % av rösterna i Vitec. Återlösen sker genom att Vitec betalar 37,1 Mkr kontant vid lösentillfället. Norrlandsfonden har samtidigt beviljat ett lån om 25 Mkr som löper på 6 år med rak amortering vilket delvis finansierar återköpet.

Umeå, 2015-01-26 08:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

- Vi är glada över det starka stöd och stora förtroende som Norrlandsfonden visat oss under mer än 25 års tid och då inte minst deras bidrag och lån till finansieringen av vår expansion från avknoppningsföretag till börsnoterad programvarukoncern, säger Lars Stenlund, koncernchef i Vitec.

- Vitec är ett av de företag med norrländskt ursprung som vi på Norrlandsfonden aktivt stöttat med finansieringslösningar sedan bolaget startades. Vi är mycket glada över den positiva utveckling som bolaget haft och ser positivt på att få möjligheter att fortsätta bidra med finansieringslösningar även i framtiden, säger Lars-Olov Söderström, VD för Norrlandsfonden.

Norrlandsfonden
Norrlandsfonden är en stiftelse som har till ändamål att, genom att delta i finansieringen, främja främst små och medelstora företags utveckling i Gävleborgs, Västernorrlands, Jämtlands, Västerbottens och Norrbottens län.

För mer information kontakta
Lars Stenlund, VD Vitec Software Group, tel: 070 - 659 49 39
Lars-Olov Söderström, VD Norrlandsfonden, tel: 0920 - 24 42 56

 

Disclaimer:
Informationen är sådan som Vitec Software Group AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappers­marknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande måndag den 26 januari 2015 kl. 08:30.

Vitec Software Group AB (publ) är ett programvarubolag som erbjuder specifika affärssystem till den nordiska marknaden. Bolaget, med verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark växer i den mogna delen av programvarubranschen genom att konsolidera vertikala programvarusegment. Bland kunderna finns fastighetsmäklare, bygg- och fastighetsbolag, banker & försäkringsbolag, energibolag, hälsoföretag, bildelshandlare samt tidningsföretag.  Koncernens omsättning har en årstakt om 575 Mkr och har ca 400 medarbetare. Vitec är noterat på Nasdaq OMX, Stockholm.

www.vitec.se   Säte: Box 7965, 907 19 Umeå. Telefon 090-15 49 00