Publicerad: 2015-04-17 10:00:00 CET
Vitec Software Group AB
Bostadskluster till Boplats Sverige

I ett unikt samarbete satsar nu åtta större bostadsbolag i nordvästra Skåne på anslutning till den rikstäckande marknadsplatsen Boplats Sverige som startades 2014 på initiativ från Vitec. Med en gemensam marknadsplats kan bostadsbolagen förenkla och snabba upp sökprocessen efter lediga hyresbostäder.

Umeå, 2015-04-17 10:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- 

De flesta produkter och tjänster förmedlas idag via branschgemensamma marknadsplatser på Internet, så också bostadsrätter och egna hem. Många bostadssökande förväntar sig därför liknande möjligheter för hyresbostäder men saknar idag en totalbild över utbudet. Helsingborgshem fick därför i uppdrag av sin styrelse att utreda möjligheten att skapa en gemensam marknadsplats för en majoritet av regionens lediga hyresbostäder, både privata och kommunala. Ett av målen från styrelsen var att göra det lättare att hitta lediga bostäder. Till sommaren blir detta verklighet när åtta bostadsbolag, med totalt cirka 22 000 lägenheter, gemensamt väljer att ansluta sig till den rikstäckande marknadsplatsen Boplats Sverige.


Boplats Sverige
Boplats Sverige, www.boplatssverige.se, startades hösten 2014 på initiativ från Vitec med syftet att skapa en motsvarighet till Hemnet för hyresrätter. Med det nya tillskottet av bostadsbolag från nordvästra Skåne är 28 fristående bostadsbolag idag anslutna och bostadssökande söker gratis efter lediga bostäder i regioner som man intresserar sig för. Administration av uthyrningen sköts sedan av respektive bostadsbolag. En viktig framgångsfaktor för den gemensamma marknadsplatsen är den breda uppslutningen med både kommunala och privata aktörer.

- Med Boplats Sverige vill vi möta den moderna kundens krav på överblick, snabbhet och enkelhet. Just nu byggs det rekordmånga nya hyresbostäder och vi vill vara så tillgängliga som möjligt för att hitta nya kundgrupper i hela Sverige berättar Charlotte Albertsson, marknads- och affärsutvecklingschef på Helsingborgshem och sammankallande för bostadsbolagens gemensamma arbetsgrupp.

- På kort tid har bostadsbolag med drygt 90 000 lägenheter anslutit sig till Boplats Sverige. Intresset är stort och vår målsättning är att bli Sverige största, rikstäckande marknadsplats för hyreslediga lägenheter med förstahandskontrakt, säger Mikael Georgsson, Affärsutvecklingschef på Vitec.

För mer information kontakta;
Mikael Georgsson, Affärsutvecklingschef på Vitec Fastighet, tel. +46 70 371 99 41

 

Vitec Software Group AB (publ) är ett programvarubolag som erbjuder specifika affärssystem till den nordiska marknaden. Bolaget, med verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark växer i den mogna delen av programvarubranschen genom att konsolidera vertikala programvarusegment. Bland kunderna finns fastighetsmäklare, bygg- och fastighetsbolag, banker & försäkringsbolag, energibolag, hälsoföretag, bildelshandlare samt tidningsföretag.  Koncernens omsättning har en årstakt om 575 Mkr och har ca 400 medarbetare. Vitec är noterat på Nasdaq OMX, Stockholm.

www.vitec.se   Säte: Box 7965, 907 19 Umeå. Telefon 090-15 49 00