Publicerad: 2016-01-29 12:10:00 CET
Vitec Software Group AB
Fastighetsförvaltare kan jobba mer mobilt

Sundbybergs kommunala fastighetsbolag Förvaltaren är nu i mål med sitt nya verksamhetssystem. Det har varit ett omfattande projektarbete som pågått i 1,5 år. - En stor fördel är att våra besiktningsmän och fastighetstekniker nu kan sköta stora delar av sitt arbete via applikationer i sina mobiltelefoner, säger Magnus Löfgren, projektledare inom Förvaltaren.

Umeå, 2016-01-29 12:10 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Sundbybergs kommunala fastighetsbolag Förvaltaren har med hjälp av konsultbolaget Meta genomfört ett omfattande arbete och bytt ut sina två olika verksamhetssystem till ett nytt modernt webbaserat systemstöd för att förvalta sina fastigheter och serva sina lägenhetsinnehavare och bostadssökande.

Programvarubolaget Vitec är leverantör av det nya verksamhetssystemet. Affären räknas som ett av de större programvaruprojekten i fastighetsbranschen under 2015. Förvaltaren har ca 140 användare och över 80.000 lägenhetssökande och 8.000 lägenhetsinnehavare som ska administreras i verksamhetssystemet.

- Det är verkligen skönt att ha det här på plats, säger Magnus Löfgren, projektledare inom Förvaltaren. Vår verksamhet kräver ett systemstöd där våra användare kan vara flexibla och rörliga. Mycket av arbetet sker utanför kontoret och det måste stöttas av ett modernt verksamhetsstöd.

Konsultbolaget Meta hjälpte Förvaltaren med upphandlingen och har även varit delaktigt i flera roller i projektarbetet.

- Det här är ett ovanligt lyckat projekt som kunde realiseras helt enligt plan. Det goda samarbetet där Vitec, Förvaltaren och Meta har arbetat tillsammans på ett strukturerat arbetssätt mot ett gemensamt mål har varit den viktigaste framgångsfaktorn.  Leveransen har nått upp till högt ställda förväntningar inom både tidsplan och budget. Jag är imponerad, mycket bra jobbat allihop, säger Rikard Lindberg, VD konsultbolaget Meta.

- Att vi lyckats leverera ett sådant omfattande projekt på exakt utsatt dag beror till stor del på rak och tydlig kommunikation inom projektet mellan oss på Vitec, Förvaltaren och Meta. Alla har haft respekt för vårt detaljerade förarbete som resulterade i en detaljplan på 600 sidor. Förvaltaren var proffsiga med högt engagemang och tog t.ex. acceptenstesterna på stort allvar, säger Magnus Persson, försäljningschef Affärsområdet Fastighet inom Vitec.


För mer information, kontakta
Magnus Persson, försäljningschef Affärsområde Fastighet, Vitec tel 070-796 35 13
Rikard Lindberg, VD Meta tel 070-456 55 44
Magnus Löfgren, IT-Chef Fastighets AB Förvaltaren tel 08-706 92 24

 

 

Vitec Software Group AB (publ) är ett programvarubolag som erbjuder specifika affärssystem till den nordiska marknaden. Bolaget, med verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark växer i den mogna delen av programvarubranschen genom att konsolidera vertikala programvarusegment. Bland kunderna finns fastighetsmäklare, bygg- och fastighetsbolag, banker & försäkringsbolag, energibolag, hälsoföretag, bildelshandlare samt tidningsföretag.  Koncernens omsättning har en årstakt om 640 Mkr och har ca 450 medarbetare. Vitec är noterat på Nasdaq OMX, Stockholm.

www.vitec.se   Säte: Box 7965, 907 19 Umeå. Telefon 090-15 49 00