Publicerad: 2016-02-25 09:35:00 CET
Vitec Software Group AB
Vasakronan väljer nytt verksamhetssystem från Vitec

Vasakronan, Sveriges största fastighetsbolag, väljer Vitec som leverantör för sitt framtida verksamhetssystem. - Vitec uppfyller våra högt ställda krav och med fastighetssystemet Vitec Hyra ser vi stora möjligheter att fortsätta utveckla vår verksamhet, säger Carina Wetterqvist, chef för hyresadministration från Vasakronan.

Umeå, 2016-02-25 09:35 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Fastighetsbolaget Vasakronan har noggrant utvärderat de verksamhetssystem som finns för hyresadministration på den svenska marknaden. Valet föll på fastighetssystemet Vitec Hyra som lever upp till de höga krav som Vasakronan ställer på ett modernt, effektivt och flexibelt verksamhetssystem.

Fastighetsägaren har med systemet en god kontroll på alla fastigheter, bostadslägenheter, lokaler, hyreskontrakt/överlåtelseavtal och kontraktsparter. Systemet stödjer alla processer som förekommer inom hyresadministration. Det finns bland annat funktioner för elektronisk signering av avtal och uppsägning, inläsning av betalningar och beräkning av nya hyror och avgifter.

-Att valet föll på vår tidigare leverantör Vitec beror framför allt på att deras produkt är branschanpassad, modern och kostnadseffektiv. Vi är Sveriges största fastighetsbolag med en stor variation av uthyrningsobjekt, det måste stöttas av ett modernt verksamhetssystem. Dessutom har vi mycket goda erfarenheter av Vitec som leverantör, säger Carina Wetterqvist från Vasakronan, chef för hyresadministration.

-Vi har en lång relation med Vasakronan då de varit kund hos oss i drygt 20 år i den tidigare versionen av vårt hyresadministrationssystem och vårt energiuppföljningssystem. Det är fantastiskt roligt att vi får fortsatt förtroende, speciellt med tanke på att de gjort en så grundlig utvärdering av marknaden, säger Magnus Persson från Vitec, chef för Affärsområde Fastighet.

Fakta om Vitec, Affärsområde Fastighet
Inom Affärsområde Fastighet erbjuder Vitec branschspecifika programvaror för bolag inom bygg- och fastighetsbranschen i Sverige. Med heltäckande verksamhetssystem stödjer och optimerar vi kundens huvudprocesser som till exempel uthyrning och försäljning, kundservice, ekonomi, teknisk förvaltning och energiuppföljning.

För mer information, kontakta
Magnus Persson, Vitec, chef Affärsområde Fastighet tel 070-796 35 13.
Carina Wetterqvist, Vasakronan, chef för hyresadministration tel 08-566 206 02.

Vitec Software Group AB (publ) är ett programvarubolag som erbjuder specifika affärssystem till den nordiska marknaden. Bolaget, med verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark växer i den mogna delen av programvarubranschen genom att konsolidera vertikala programvarusegment. Bland kunderna finns fastighetsmäklare, bygg- och fastighetsbolag, banker & försäkringsbolag, energibolag, hälsoföretag, bildelshandlare samt tidningsföretag.  Koncernens omsättning har en årstakt om 670 Mkr och har ca 440 medarbetare. Vitec är noterat på Nasdaq OMX, Stockholm.

www.vitec.se   Säte: Box 7965, 907 19 Umeå. Telefon 090-15 49 00

Johan Kull, Vitec, Carina Wetterqvist, Vasakronan,
Magnus Persson, Vitec och Attila Biros
Projektledare IT Vasakronan