Publicerad: 2016-02-19 13:01:00 CET
Vitec Software Group AB
Stort intresse för internationellt seminarium om energiprognoser

Totalt 35 energibolag från 22 länder möttes i Stockholm för att lära sig mer om systemstöd för träffsäkra prognoser när programvarubolaget Vitec bjöd in till seminarium.

Umeå, 2016-02-19 13:01 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- 

Den 17-18 februari anordnade programvarubolaget Vitec ett internationellt seminarium för energibolag. De 50 besökarna representerade 35 energibolag från 20 länder i Europa samt från Egypten och Iran. Deltagarna fick möjlighet att diskutera komplexiteten i prognostisering inom energibranschen. De fick också en grundlig presentation av programvaran Aiolos Forecast Studio från Vitec. Bland deltagarna fanns elnätsleverantörer (TSO), balansansvariga (BRP), energibolag, energikonsulter och representanter från universitet.

Programvaran Aiolos Forecast Studio från Vitec möjliggör avancerad prognostisering för energibolag men också validering och uppföljning av prognoserna. De kan ansluta alla sina prognosverktyg, oavsett leverantör, och får på så vis en samlad plats för sina beräkningar.

Felmarginalen i prognosberäkningen är ofta kostsam och det finns många företags- och samhällsvinster i att hålla en stadig balans mellan elkonsumtion och elproduktion. Behovet av avancerade och träffsäkra prognosverktyg är därför stort i branschen.

- "Accurate forecast on a day to day basis, for our consumption and production portfolio, is a vital tool for our mission to deliver independent and high end trading risk analysis. Aiolos is that tool." säger  Kruno Kuljis från Axpo Group, en av deltagarna på seminariet.

Johan Nihleen från Vitec är försäljnings-och marknadschef för Affärsområde Energy och nöjd med seminariedagarna.
- "Det är första gången vi håller i ett internationellt seminarium för icke-kunder på det här sättet. Eftersom intresset är stort internationellt håller vi vanligtvis webinars för att vara så effektiva som möjligt mot marknaden. Men det finns också ett stort värde i att träffas och diskutera utmaningarna i branschen." säger Johan.

- "Vi har fått värdefull information från branschen för vår fortsatta utveckling av programvaran. Jag tror också att besökarna får med sig ny kunskap och ett utökat nätverk. En klar win-win!" fortsätter Johan. 

Fakta om Aiolos Forecast Studio från Vitec
Aiolos Forecast Studio är en avancerad programvara från Vitec för prognostisering av elkonsumtion och elproduktion. Aiolos Forecast Studio är även öppet för att användas som en samlingsplats för prognoser från andra leverantörer. På så sätt får kunden, oavsett leverantörer, en överblick av efterfrågan och produktion av el, gas, vindkraft, solenergi, hydro power etc. Över 60 energibolag använder programvaran, Vitec är marknadsledande i Norden och har även flera kunder i övriga Europa.

För mer information, kontakta
Johan Nihleen, Vitec, försäljnings- och marknadschef Affärsområde Energy. Tel 0703 144 481.

 

 

 

 

 

 

Vitec Software Group AB (publ) är ett programvarubolag som erbjuder specifika affärssystem till den nordiska marknaden. Bolaget, med verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark växer i den mogna delen av programvarubranschen genom att konsolidera vertikala programvarusegment. Bland kunderna finns fastighetsmäklare, bygg- och fastighetsbolag, banker & försäkringsbolag, energibolag, hälsoföretag, bildelshandlare samt tidningsföretag.  Koncernens omsättning har en årstakt om 670 Mkr och har ca 440 medarbetare. Vitec är noterat på Nasdaq OMX, Stockholm.

www.vitec.se   Säte: Box 7965, 907 19 Umeå. Telefon 090-15 49 00