Publicerad: 2016-06-01 09:00:00 CET
Vitec Software Group AB
Vitec Software Group AB: Användarvänlighet och bredd avgjorde när Mäklarringen valde Vitec Express

Användarvänlighet och bredd avgjorde när Mäklarringen valde Vitec Express

Vårens fastighetsförsäljningar har kommit igång rejält och det kommande amorteringskravet tycks inte påverka affärerna nämnvärt. Vardagen blir allt mer hektisk och tempot är högt ute på mäklarbyråerna. Det kräver att mäklaren kan arbeta mer flexibelt och via mobilen.

- Flera av våra kontor är redan igång och jobbar i Vitec Express, säger Mats Limnefelt, VD Mäklarringen. Att kunna jobba enkelt och effektivt överallt - med alla typer av objekt - är viktigt för oss. Utöver den privata bostadsmarknaden arbetar vi både med kommersiella fastigheter, gårdar och utlandsobjekt och behöver därför ett brett systemstöd. Vi ser redan att våra mäklare får en effektivare vardag.

Fastighetsmäklarföretaget Mäklarringen har funnits i över 35 år och har ca 65 butiker i hela landet och även i Turkiet, Spanien och på Cypern. Företaget har under det senaste året gjort en utvärdering av de affärssystem som finns på den svenska marknaden.

- Vi satte tuffa krav på vårt nya systemstöd och kände att Vitec lyssnade på oss. Systemet som vi nu valt ligger i teknisk framkant och är utvecklat just för vår bransch av en leverantör som är väl insatt i mäklarens verksamhet, säger Mats Limnefelt.

Vitec Express är utvecklat av programvarubolaget Vitec och är ett molnbaserat mäklarsystem som förenklar den moderna fastighetsmäklarens vardag. Det finns stöd för alla enheter som exempelvis läsplattor, mobiltelefoner och datorer vilket gör att mäklaren kan arbeta helt mobilt.

-Vi är måna om att vårt affärssystem är användarvänligt och verkligen underlättar för våra mäklare. Det ska dessutom hjälpa oss att bygga långsiktiga kundrelationer på ett enkelt och effektivt sätt. Programvarubolaget Vitec uppfyller kraven som Mäklarringen ställer på en långsiktig systemleverantör, säger Mats Limnefelt.

-Vi vet att dagens mäklare behöver agera snabbt, tryggt och leverera med hög kvalitet. Som oberoende och långsiktig leverantör är vi stolta över att kunna bidra till våra kunders framgång. Genom att både förenkla vardagen för mäklaren och kvalitetssäkra mäklartjänsten ytterligare bidrar vi till att öka förtroendet för hela branschen, säger Richard Larsson, Affärsområdeschef för Vitec Mäklare.

Fakta om Mäklarringen
Mäklarringen är en av Sveriges större mäklarkedjor med över 200 mäklare fördelade på ca 65 butiker i Sverige och i utlandet. Mäklarringen ägs av sina medlemmar och all vinst återinvesteras i verksamheten.
                              
Vitec - Affärsområde Mäklare
Inom Affärsområde Mäklare erbjuder Vitec kompletta affärssystem till fastighetsmäklare i Sverige. Vitec är marknadsledande leverantör i branschen och affärsområdet omsätter ca 85 Mkr/år.

För mer information, kontakta
Richard Larsson, Vitec, Affärsområdeschef Mäklare, tel +46 70 200 28 30
Mats Limnefelt, VD Mäklarringen tel +46 705-94 38 89