Publicerad: 2016-10-12 09:50:38 CET
Vitec Software Group AB
Vitec Software Group AB: Riksbyggen väljer Boplats Sverige som marknadsplats för hyresrätter

-Många bostadssökande förväntar sig att kunna få en samlad bild över lediga hyreslägenheter på ett seriöst sätt. Genom ett samarbete med Boplats Sverige underlättar vi för den som är på jakt efter en ny bostad att hitta en ledig hyresrätt, säger Carl-Johan Hansson, affärsområdeschef på Riksbyggen.

Boplats Sverige är en marknadsplats för lediga hyreslägenheter, boplatssverige.se. De hyresvärdar som ansluter sig lägger ut sina lediga lägenheter med förstahandskontrakt. Tjänsten är gratis för alla som söker bostad. De kan enkelt prenumerera på utbudet och få meddelande via e-post när en ledig lägenhet matchar deras önskemål. Om den bostadssökande väljer att gå vidare och göra en intresseanmälan så hamnar de i hyresvärdens egen kö eller intresseregister.

För de som söker hyresrätt är det idag svårt att få en samlad överblick. De behöver ofta leta via flera olika s.k.bostadsförmedlingar och det kan vara svårt att bedöma om det är en seriös förmedlare bakom annonsen eller om man bara använt sig av s.k. spindling. Känslan av osäkerhet kan ibland vara stor hos den som söker hyresrätt.

-Vi har tillsammans med våra kunder på fastighetsmarknaden konstaterat att branschen behöver en samlad marknadsplats som ett komplement till de bostadsförmedlingar som finns idag, säger Mikael Georgsson Affärsutvecklingschef på Vitec. 

Tjänsten kommer succesivt att tas i drift under hösten för att vara fullt genomförd vid årsskiftet. Riksbyggen startade under 2015 nyproduktion av hyresrätter, både för att utöka sitt eget bestånd av hyresfastigheter och på uppdrag av investerare. Idag nyproducerar Riksbyggen både bostads- och hyresrätter i hög takt för att möta den stora efterfrågan på bostadsmarknaden.

-Riksbyggen har hyresrätter på många orter runt om i landet och genom Boplats Sverige blir det enklare att se var det finns lediga lägenheter genom en ingång, säger Carl-Johan Hansson.

Fakta om Boplats Sverige
Marknadsplatsen boplatssverige.se bygger på en programvara som har utvecklats av programvarubolaget Vitec Software Group. Vitec utvecklar verksamhetskritiska programvaror till fastighetsbranschen i Sverige. Det är heltäckande produkter som stödjer och optimerar kundens huvudprocesser som till exempel uthyrning och försäljning, kundservice, ekonomi, teknisk förvaltning och energiuppföljning. Tillsammans med sina kunder indentifierade Vitec behovet av en samlad och seriös marknadsplats för hyreslägenheter.

Fakta om Riksbyggen
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrätts-föreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla. Riksbyggen förvaltar idag cirka 100 000 hyreslägenheter varav ca 4 700 är egna hyreslägenheter. Riksbyggen förvaltar även 176 000 bostadsrätter och finns på sammanlagt cirka 400 orter runt om i landet.

För mer information, kontakta
Carl Johan Hansson, Affärsområdeschef Fastigheter, Riksbyggen, tel 070-217 47 21
Mikael Georgsson, Affärsutvecklingschef Vitec, 070-371 99 41