Publicerad: 2017-07-06 12:39:41 CET
Vitec Software Group AB
Vitec Software Group AB: Vitec förvärvar MV-Nordic A/S i Danmark

Vitec förvärvar MV-Nordic A/S i Danmark

Vitec Software Group AB (publ) har den 6 juli tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i det danska programvarubolaget MV-Nordic A/S. Bolaget erbjuder programvara till utbildningssektorn i Danmark, Norge och Sverige. Den huvudsakliga produkten är en molnbaserad tjänst för personer med läs och skrivsvårigheter. MV-Nordic har en årsomsättning på ca 110 MDKK med ett EBITDA resultat på ca 11 MDKK.

Betalning sker kontant och med en konvertibel med avvikelse från aktieägares företrädesrätt i enlighet med bemyndigande från årsstämma 2017-04-25. Konvertibelns löptid är 3 år som vid full konvertering ger en utspädning av kapitalet på 0,8%. Förvärvet bedöms direkt resultera i en ökning av vinst per aktie för Vitec. Konsolidering sker från förvärvsdatum och bolaget kommer att ingå i segmentet "Hälsa och utbildning".

"MV-Nordic är ett mycket välskött företag med en affärsmodell och ett produkterbjudande som ligger helt i linje med vår tillväxtstrategi för Vitec. Som industriell aktör är det avgörande för oss att de bolag vi köper passar väl in i vår affärsmodell och att de delar våra grundläggande värderingar. MV-Nordic är ett etablerat och moget företag som erbjuder egenutvecklade programvaror till en specifik bransch, de har en lönsam verksamhet som uppfyller alla våra kriterier", säger Lars Stenlund, VD Vitec Software Group. 

För mer information, kontakta

Lars Stenlund, VD Vitec Software Group AB (publ), mob. +46 70 659 49 39
Patrik Fransson, IR Vitec Software Group AB (publ) mob. +46 76 942 85 97