Publicerad: 2018-03-06 07:12:26 CET
Vitec Software Group AB
Nya medarbetare till Vitec i Umeå

Vitec har anställt två nya personer till kontoret i Umeå; systemutvecklaren Maria Gramner och HR-generalisten Elin Wännman.

-Vitec fortsätter att växa och det känns därför bra att vi kan börja året med att välkomna två nya kompetenta och engagerade medarbetare som delar våra värderingar, säger Anna Andersson, HR-chef.

Maria Gramner är systemutvecklare och ska jobba med produktutveckling av affärssystem till fastighetsbranschen, som är ett av affärsområdena inom Vitec. Maria har en kandidatexamen i datavetenskap från Umeå universitet och kommer närmast från Hi5 där hon arbetat som systemutvecklare. På fritiden är hon en flitig biobesökare, men gillar också att pyssla med kreativa saker som t.ex. sömnad.

- Jag har jobbat tre veckor på Vitec nu och det jag tycker känns mest intressant är att få lära mig mer om de olika utmaningarna som fastighetsbranschen kan ge och vilka krav det ställer på programvaran, säger Maria. Jag tycker också att det känns kul med så bra stämning på kontoret!

- Vi har en stor efterfrågan och utvecklingen av våra standardprodukter håller ett högt tempo. Vi behövde utöka med ännu en systemutvecklare, och med sin kompetens och erfarenhet är jag säker på att Maria är rätt person för oss, säger Henrik Schäfer, gruppchef för utvecklarna inom affärsområde Fastighet på Vitec.

Elin Wännman är HR-generalist och kommer att vara ett viktigt stöd till våra svenska verksamheter. Hon har en kandidatexamen från utbildningen Personal- och arbetslivsfrågor vid Umeå universitet och har därefter arbetat drygt 10 år inom området. Närmast kommer hon från en befattning som HR- manager på Ålö AB. Elin är sambo, har två barn och bor på Berghem i Umeå.

- Min magkänsla efter första dagarna på Vitec kunde inte varit bättre, säger Elin. Jag har fått ett otroligt fint mottagande av kollegorna på Umeå-kontoret och det är en så härlig energi här. Jag ser verkligen fram emot att lära mig så mycket som möjligt om Vitec så att jag blir ett värdefullt HR-stöd för verksamheten. 

 - Vi har genomfört en gedigen rekryteringsprocess och träffat många duktiga personer, berättar Anna Andersson. Att vi valde att erbjuda Elin den här tjänsten beror främst på hennes lugna och sakliga person samt yrkesmässiga bakgrund. Vi är övertygade om att Elin, med sin erfarenhet av såväl rekrytering inom tjänstemannasektorn som brett HR-arbete i en mogen organisation, kommer att kunna bidra till Vitecs fortsatta utveckling.

För mer information, kontakta

Anna Andersson, HR-chef Vitec,  anna.andersson@vitec.se, 070 553 72 86

Om Vitec

Vitec är ledande inom Vertical Market Software i Norden. Vi utvecklar och levererar standardprogram för olika nischer. Vitec växer genom förvärv av välskötta och etablerade programvarubolag i Norden. Koncernens övergripande processer tillsammans med medarbetarnas djupa kunskap om kundens lokala marknad skapar goda förutsättningar för förädling och fortsatt innovation. Våra 600 medarbetare finns i Danmark, Finland, Norge och Sverige. Vitec är noterat på Nasdaq Stockholm och omsatte 855 Mkr år 2017. Läs mer om oss på www.vitecsoftware.com.