Publicerad: 2018-03-16 12:22:20 CET
Vitec Software Group AB
Vitec, en av börsens utdelningsmästare

Vitec - en av börsens utdelningsmästare

Den 16 mars 1998 var den första handelsdagen för aktier i Vitec. 20 år senare äger  invånarna i Umeå aktier i Vitec för drygt 450 miljoner.

Den första handelsdagen i mars 1998 var det samlade börsvärdet i Vitec 30 miljoner kr och på 20-årsdagen för noteringen har börsvärdet vuxit till 2,4 miljarder. Vitec är ett bolag som i ständig tillväxt och har varit lönsamt sedan starten 1985. Den första aktieutdelningen gjordes 2003 och sedan dess har Vitec höjt utdelningen till aktieägarna varje år.

Nyligen skrev det svenska magasinet Affärsvärlden en artikel om "börsens utdelningsaristokrater". Det är företag som höjt sin utdelning per aktie i minst 25 år i följd. Inget nordiskt bolag har uppnått det ännu, men Vitec är ett av företagen som är på god väg. Bara fyra svenska bolag ligger före Vitec på listan; Hufvudstaden, Castellum, Atlas Copco och H&M.

  -       "En bidragande orsak till att vi under så många år har haft möjlighet att höja vår utdelning till aktieägarna varje år är vårt starka kassaflöde. Extra roligt är det att så många umeåbor är delägare i Vitec.", Patrik Fransson, IR-chef Vitec.

    

För mer information, kontakta
Patrik Fransson, 076-942 85 97, IR-chef Vitec.

 

Om Vitec

Vitec är ledande inom Vertical Market Software i Norden. Vi utvecklar och levererar standardprogram för olika nischer. Vitec växer genom förvärv av välskötta och etablerade programvarubolag i Norden. Koncernens övergripande processer tillsammans med medarbetarnas djupa kunskap om kundens lokala marknad skapar goda förutsättningar för förädling och fortsatt innovation. Våra 600 medarbetare finns i Danmark, Finland, Norge och Sverige. Vitec är noterat på Nasdaq Stockholm och omsatte 855 Mkr år 2017. Läs mer om oss på www.vitecsoftware.com.