Julkaistu: 01.Kesäkuu 2018 at 07:30:00 CET

Vincit Oyj: VINCIT MAKSAA ENNAKOITUA AIEMMIN AVOLTUS OY:N LIIKETOIMINTAKAUPAN LISÄKAUPPAHINTANA 4,8 M€ JA ON PÄÄTTÄNYT TÄHÄN LIITTYVÄSTÄ OSAKEANNISTA

Vincit Oyj

Yhtiötiedote 1.6.2018 kello 8.30

VINCIT MAKSAA ENNAKOITUA AIEMMIN AVOLTUS OY:N LIIKETOIMINTAKAUPAN LISÄKAUPPAHINTANA 4,8 M€ JA ON PÄÄTTÄNYT TÄHÄN LIITTYVÄSTÄ OSAKEANNISTA 

Vincit osti marraskuussa 2017 ohjelmistoyritys Avoltus Oy:n liiketoiminnan. Kaupan yhteydessä sovittiin mahdollisesta lisäkauppahinnasta (earnout), joka määräytyy hankitun liiketoiminnan vuoden 2018 liikevoiton perusteella.

Integraation nopeuttamiseksi liiketoimintakaupan osapuolet ovat sopineet, että lisäkauppahinnan määräytymisperiodi päättyi jo 31.5.2018 ja että Vincit maksaa lisäkauppahintana 4,8 miljoonaa euroa. Lisäkauppahinnasta 60 % maksetaan rahana ja loput 40 % suunnatulla osakeannilla. Avoltuksen Tomi Leppälahti ja Sami Vaskuri jatkavat edelleen Vincitin työntekijöinä.

Ostetun liiketoiminnan liikevaihto ja tulos ovat olleet ennakoitua paremmat ja kokonaiskauppasumma nousee vuoden 2017 tilinpäätökseen kirjatusta noin 1,6 miljoonalla eurolla yhteensä 8,65 miljoonaan euroon. Nyt maksettavasta yhteensä 4,8 miljoonan euron suuruisesta lisäkauppahinnasta noin 3,2 miljoonaa euroa on kirjattu tilinpäätöksessä 31.12.2017 velaksi eikä sen maksamisella ole vaikutusta Vincitin tulokseen. Ylittävä osa, 1,6 miljoonaa euroa, kirjataan liikearvon lisäykseksi taseeseen.  

Toimitusjohtaja Mikko Kuitunen: "Vincit on menestynyt Turussa ennakoimaammekin paremmin ja yhteiselo entisen Avoltuksen, nykyisen Vincit Turku Oy:n kanssa sujuu mainiosti. Elokuussa pääsemme lisäksi muuttamaan uuteen, yhteiseen toimitilaan Turussa."

Liiketoimintajohtaja Sami Vaskuri: "Kupittaan tallimme on tehnyt mahtavaa työtä. Olemme saaneet avattua uusia asiakkuuksia ja laajennettua tarjontaa myös nykyisille asiakkaillemme."

Vincit Oyj:n hallitus on tänään pidetyssä kokouksessa päättänyt suunnatusta osakeannista varsinaisen yhtiökokouksen 25.4.2018 antaman osakeantivaltuutuksen perusteella.

Suunnatussa osakeannissa tarjottiin merkittäväksi yhteensä 272 728 uutta Vincit Oyj:n osaketta merkintähintaan 7,04 euroa / osake. Merkintähinta perustuu liiketoimintakaupan ehtoihin ja osakekohtainen merkintähinta vastaa Vincit Oyj:n osakkeen kaupankäyntimäärillä painotetun kurssin keskiarvoa ajanjaksolla 1.12.2017-15.5.2018 Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämällä First North Finland -markkinapaikalla.

Tarjotut osakkeet merkittiin hallituksen kokouksen päätyttyä ja niiden merkintähinta maksetaan kuittaamalla merkitsijän lisäkauppahintasaatavaa vastaan. Osakeanti on toteutettu osana Vincitin strategiaa tukevan Avoltus-liiketoimintakaupan ehtoja, joten Vincit Oyj:n osakkeenomistajien merkintäoikeudesta poikkeamiselle on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy. Uusien osakkeiden merkintähinta kirjataan kokonaisuudessaan Vincit Oyj:n sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon.

Vincit Oyj:n uudet osakkeet rekisteröidään kaupparekisteriin arviolta 11.6.2018 ja Euroclear Finland Oy:n ylläpitämään arvo-osuusjärjestelmään arviolta 11.6.2018. Kaupankäynti uusilla osakkeilla Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämällä First North Finland -markkinapaikalla alkaa arviolta 12.6.2018.


Lisätietoja:

Vincit Oyj, Toimitusjohtaja Mikko Kuitunen, puhelin: 040 589 8316

Hyväksytty neuvonantaja: Alexander Corporate Finance Oy, puhelin: 050 520 4098

www.vincit.fi/mediapankki/

Vincit Oyj lyhyesti:

Vincit tarjoaa modernia atk:ta möhlimättömyystakuulla. Vincit Oyj:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämällä First North Finland -markkinapaikalla, kaupankäyntitunnus VINCIT. www.vincit.fi