Julkaistu: 25.Maaliskuu 2019 at 10:15:00 CET

Vincit Oyj: Vincit pyytää anteeksi Se Parempi Mikko -rekrykampanjansa viestintää

Vincit Oyj

Lehdistötiedote 25.3.2019 kello 11.15

 

Vincit pyytää anteeksi Se Parempi Mikko -rekrykampanjansa viestintää

 

Julkaisimme torstaina 21.3. rekrytointi-ilmoituksen osoitteessa parempimikko.fi, jossa haemme Vincitille operatiivista johtajaa. Siinä kerroimme muiden muassa, että toimitusjohtajamme Mikko Kuitunen on hoitanut nyt rekrytoitavan henkilön tehtäviä oman toimensa ohessa. Esitimme niin ikään toiveen, että valittavan henkilön tulisi onnistua tehtävässä Mikkoa paremmin. Siksi päätimme hakea pestiin "parempaa Mikkoa". 

Parempimikko.fi verkkosivulla kerroimme Mikkojen suhteellisen korkeasta osuudesta Vincitillä. Kukin Vincitillä työskentelevästä 26 Mikosta kuvitettiin piirroshahmoksi ilmoituksen kuvituksena. Tämä lähestymistapa ei tehnyt tarpeeksi selväksi sitä, että haemme tehtävään parhaiten soveltuvaa henkilöä, sukupuolesta riippumatta. 

Nousseen keskustelun myötä huomasimme, ettemme osanneet viestiä ilmoituksen taustalla olevia aatoksia kovin hyvin. Ymmärrämme, että kampanja on herättänyt paljon ihmettelyä ja negatiivisia tuntemuksia. Ja tästä syystä teimme uuden kampanjasivuston, jonka löydät osoitteesta mikkoaparempi.fi

Vincitin toimitusjohtaja Mikko Kuitunen: "Idea Paremmasta Mikosta vaikutti mielestäni oikein hyvältä, mutta toteutuksen osalta ei kuitenkaan osuttu tällä kertaa lankulle. Olemme vuosien varrella ottaneet kantaa alallamme vallitsevaan sukupuolten epätasapainoon ja peräänkuuluttaneet lisää diversiteettiä alalle. Tilanne on todellinen, se herättää tunteita ja hyvä niin. Aiomme vastaisuudessakin aktiivisesti ottaa kantaa tähän ongelmaan - nyt kävi näin ja se harmittaa ihan vietävästi. 

Kiitämme aktiivisesta keskustelusta tärkeän asian parissa ja pyydämme anteeksi huonoa viestintäämme. Otamme tästä opiksi."

 

Lisätietoja:

Vincit Oyj, toimitusjohtaja Mikko Kuitunen, 040 589 8316

 

Vincit Oyj lyhyesti:

Vincit on huippuasiantuntijaorganisaatio, joka luo hyvää huomenta tarjoamalla asiakkailleen Suomen selväjärkisintä ATK:ta tyytyväisyystakuulla. Vincit Oyj:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämällä First North -markkinapaikalla, kaupankäyntitunnus VINCIT.www.vincit.fi