logo

Wilson ASA : Refinansiering

 

Wilson har i dag akseptert tilbud om refinansiering av tilnærmet all skipspantegjeld. Betingelsene i den nye finansieringsavtalen vil øke selskapets handlefrihet betydelig.

Den nye finansieringen har en ramme på MEUR 155 for refinansiering av dagens flåte pluss MEUR 20 som en investeringsfasilitet for nye prosjekter. Finansieringen tilbys av DNB og SR Bank og vil erstatte dagens primære pantelånsfasilitet fra DNB og Handelsbanken.

Den nye fasiliteten vil ha en løpetid på 5 år hvilket er en forlengelse på like i underkant av 2,5 år i forhold til dagens finansiering. I dag har selskapet en transje stor MEUR 15 med kort løpetid til november d.å., men denne vil nå bli tatt inn i hovedfasiliteten slik at hele lånet løper til 2020. Avdragsbetaling vil være uforandret på MEUR 3,2/kvartal, men investeringsfasiliteten på MEUR 20 vil fordre ytterligere avdragsbetaling på pr. nye skip basis avhengig av hvor mye av denne fasiliteten som benyttes.

Fasiliteten prises til EURIBOR + margin på 285 bps. Løpende marginkostnad reduseres således med 90 bps fra dagens 375 bps.

Finansielle covenants vil være; (i) positiv arbeidskapital justert for kortsiktig del av langsiktig gjeld, (ii) likviditet > MEUR 7,5 og fra september 2016 det høyeste av MEUR 7,5 og 5 % av rentebærende gjeld, og (iii) egenkapital + langsiktig aksjonærlån som andel av totalkapital > 30 % for 2015 og 2016, > 32,5 % for 2017 og 2018 og > 35 % deretter. I tillegg introduseres en MVC-klausul på flåteverdier på 115 % for år 1, 120 % år 2 og 125% deretter.

Selskapets operasjonelle handlefrihet vil øke betydelig ettersom den den nye fasiliteten ikke inneholder noen cash sweep-mekanisme og man tillates å investere for inntil 50 % av fri cash flow som egenkapital i nye skip. Samtidig gis det åpning for å kunne honorere eierne gjennom både mulighet for nedregulering på aksjonærlån og gjennom dividende.

Wilson anser betingelsene for ny finansiering som attraktive både for selskap og aksjonærer. Selskapet vil gjennom dette etablere et solid finansielt fundament for vekst gjennom de kommende årene.

Wilson er en av de ledende aktørene innen europeisk befraktning og operasjon av mindre tørrlastskip i størrelse 1 500 - 8 500 dwt. Gruppen opererer p.t. en flåte på 110 skip hvorav 83 er eiermessig kontrollert.

Wilson ASA
Bergen, 27. april 2015


 

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12