logo

Wilson ASA : Effektiv kontrakt for nybygg - 3 x 2600 dwt

Wilsons kontrakt med det kinesiske verftet Wuxue Janda Shipbuilding Co. Ltd. (Hubei, Kina) om bygging av tre bulkskip samt opsjon på ytterligere to skip med størrelse 2 600 dwt er i dag gjort effektiv. Samlet kostpris til verft for de tre skipene vil være like i underkant av MEUR 9,75.

Som tidligere meddelt har selskapet som ledd i sin veksstrategi forhandlet med det kinesiske verftet Wuxue Janda Shipbuilding Co. Ltd. om bygging av 3 bulkskip i størrelsen 2.600 dwt. Avtalens ulike forbehold er nå løftet fra begge parter, herunder er sikkerhet for innbetaling i byggeperioden på plass, og kontrakten er således gjort effektiv.

Bygging av skipene var igangsatt før samtalene mellom Wilson og verftet ble initiert slik at tid til forventet levering er kort; de 3 faste skipene forventes alle å bli levert i 2016. Videre er det grunnet prosjektets progresjon avtalt betaling til verft med 40 % ved effektiv kontrakt og 60 % ved levering. Kapitalbehovet for 2 av skipene er planlagt finansiert gjennom et langsiktig bareboat-arrangement med ekstern partner over 7 år med kjøpsopsjon etter 4 år. Kjøpesum for det tredje skipet vil bli 60 % finansiert gjennom selskapets låneramme i bank.

Wilson opererer p.t. en flåte på 108 skip hvorav 81 er eiermessig kontrollert av selskapet.

 

Wilson ASA

Bergen, 21. juli 2015

 
Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12