Beste første halvår noen gang for Aqua Bio Technology

19.August 2015 at 08:00:00 CET

ABT Q2 2015 rapport
ABT Q2 2015 presentasjon
ABT Q2 2015 pressemelding

Aqua Bio Technology ASA hadde inntekter i tråd med tidligere varslede kontrakter i andre kvartal, og opplevde en sterk inntektsvekst fra det tilsvarende kvartalet i fjor. Også selskapets lønnsomhet styrket seg vesentlig. De samlede resultatene fra de to første kvartalene i år gjør første halvår 2015 til det beste første halvår i ABTs historie.

Aqua Bio Technology hadde inntekter på 9,0 millioner kroner i andre kvartal, opp fra 5,2 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor. EBITDA for kvartalet endte på 4,7 millioner kroner, noe som tilsvarer en EBITDA-margin på 52,2 prosent. Fjorårets EBITDA på -0,2 millioner kroner var negativt påvirket av en rettstvist i USA. ABTs resultat etter skatt for andre kvartal 2015 var 3,2 millioner kroner, sammenlignet med -1,7 millioner kroner i fjor.

For første halvår 2015 hadde ABT inntekter på 18,1 millioner kroner, opp fra 10,6 millioner kroner i de første seks månedene av fjoråret. EBITDA for første halvår var 10,0 millioner kroner, sammenlignet med 1,0 millioner kroner i fjor. Første halvårs resultat etter skatt endte på 7,3 millioner kroner, mot -2,1 millioner kroner i fjor.

- Vi har glede av en sterk finansiell stilling og har også en oversiktlig inntektsstrøm de neste par årene. På dette grunnlaget ser vi nå etter muligheter for å utvide virksomheten gjennom å etablere partnerskap med andre bioteknologimiljøer, slik at vi kan utnytte vår kompetanse på salg og markedsføring, sier Aqua Bio Technologys adm. direktør Arvid Lindberg.

For nærmere informasjon, kontakt adm. direktør Arvid Lindberg, telefon +47 9824 5410.

Aqua Bio Technology (ABT) har lansert flere kosmetiske ingredienser til det globale hudpleiemarkedet.. Ingrediensene er bl.a. basert på selskapets unike, marine teknologi med dokumentert svært gunstig effekt på huden. Hudpleie er det raskest voksende segmentet innen kosmetikkindustrien, og hvor ABTs ingredienser har fått fotfeste. Utover ingredienser fra egen teknologi kommersialiserer ABT også teknologier/ingredienser for samarbeidspartnere til bruk i nye og innovative hudpleieprodukter. Aqua Bio Technology er notert på Oslo Axess.

 
Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12