Aqua Bio Technology inngår samarbeid med franske AlgoSource

16.Mars 2016 at 10:26:29 CET

PR ABT Algosource

Aqua Bio Technology ASA har inngått et samarbeid med det franske selskapet AlgoSource for å kommersialisere en algebasert teknologi for bruk i kosmetikkprodukter. 

Avtalen mellom de to selskapene omfatter to algeteknologier med potensial for bruk i hudpleieprodukter. Samarbeidet gjenspeiler ABTs strategi om å innlisensiere og kommersialisere bioteknologi fra tredjepart.

Spirulysat® er en substans som er foredlet fra den blågrønne ferskvannsalgen spirulina. Til forskjell fra tradisjonell spirulina, har Spirulysat® kraftfulle egenskaper som en antioksidant i tillegg andre egenskaper som skiller det fra tradisjonell spirulina og gjør det egnet for bruk i kosmetikk. AlgoSource har allerede gjennomført en vellykket kommersialisering av substansen som et kosttilskudd. ABT har nå sikret rettighetene til å utvikle produktet for derma-kosmetisk anvendelse.

I løpet av de neste månedene vil ABT utføre tester av substansen for å fastslå produktets sikkerhet og effekt ved bruk innen hudpleie. Substansen inneholder antioksidanter, som har potensial til å styrke hudens evne til å motstå påvirkning fra sollys, forurensing osv.

Avtalen innebærer ingen betalinger. ABT vil bære kostnadene ved testingen av Spirulysat® for anvendelse innen hudpleie, og AlgoSource vil motta royaltybetalinger når produkter har nådd kommersiell anvendelse.

- Vi er svært tilfreds med at vi nå kan starte utviklingen av nye produkter basert på vårt partnerskap med AlgoSource. I dette arbeide vil vi bygge på ABTs tidligere erfaringer i kosmetikkindustrien og vår evne til å kommersialisere teknologi, sier ABTs adm. direktør Arvid Lindberg.

- AlgoSource har med godt resultat utviklet Spirulysat® for bruk i kosttilskudd. Teknologien har et betydelig potensial også innen hudpleie, og vi er trygge på at ABT er den ideelle partneren til å ta denne teknologien enda lenger, sier adm. direktør Olivier Lépine i AlgoSource Group.

Den andre teknologien som omfattes av samarbeidet mellom de to selskapene er et ekstrakt fra røde mikroalger. Utviklingen av denne teknologien er fortsatt i en tidlig fase, og kommersialiseringen vil bli ivaretatt av ABT på et senere tidspunkt.

For nærmere informasjon, kontakt adm. direktør Arvid Lindberg, telefon +47 9824 5410.

Aqua Bio Technology (ABT) har lansert flere kosmetiske ingredienser som benyttes i hudpleieprodukter globalt. Hudpleie er det raskest voksende segmentet innen kosmetikkindustrien, og hvor ABTs ingredienser har fått fotfeste. Utover ingredienser fra egen teknologi kommersialiserer ABT også nye teknologier/ingredienser for samarbeidspartnere til bruk i og innovative hudpleieprodukter. Aqua Bio Technology er notert på Oslo Axess.

AlgoSource er en verdensledende aktør innen utvikling og produksjon av mikroalger. Gjennom mer enn 20 år har selskapet utviklet standardisert, storskala produksjon av ulike mikroalger og blågrønnbakterier som spirulina. Blant selskapets suksesser er Spirulysat®, som er utviklet for kosttilskudds-markedet.

 
Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12